Löpsedlar och rubriker


Normalt har jag ingen dagstidning. Det finns flera orsaker till det.

Först har vi den ekonomiska aspekten. Jag lägger helt enkelt hellre mina pengar på nåt annat. Sen har vi miljön. Nyheter kan fås på annat vis än genom att fälla träd och tillverka papper. Vi har radio, TV och internet som är pappersfria. Då slipper jag dessutom samla papper och ta mig till pappersåtervinningen med dom. Det är tungt! Så kommer min klassiska: jag har inte tid att läsa tidningen (eller jag tar mig åtminstone inte tid).

Någon gång ibland har jag vänner eller släktingar som ger mig tidningen en månad gratis och just nu är det andra dagen på en sån period. Jag tar in tidningen varje morgon (en aning irriterad över att jag fått ännu en uppgift som måste göras på morgonen - för att posten ska få plats i brevlådan senare), jag lägger tidningen på köksbordet, på kvällen flyttar jag den till en plats där jag samlar eländet (ännu mer irriterad över att jag måste kasta eller återvinna den) och så småningom tar jag en hel hög till pappersåtervinningen - OLÄSTA!

Jag vill inte verka otacksam, jag är oerhört glad att jag har vänner och släktingar som tänker på mig, bryr sig om mig och ger mig gåvor. Men ni måste förstå - just dagstidningen är en gåva som jag INTE blir särskilt glad för. Däremot är jag väldigt glad för den "bi-gåva" som följde i tidningens kölvatten, nämligen självinsikt. Jag har förstått att det beror varken på ekonomin, miljön eller tiden att jag inte har någon dagstidning. Det beror på totalt ointresse! Vem vill egentligen läsa om elände varenda dag? Inte jag. Det som står i tidningen är mord, krig, stöld, förstörelse och skit. Vem orkar omge sig med det varenda morgon? Jag kan inte minnas särskilt många löpsedlar eller rubriker som tilldrar sig mitt intresse. Antingen är det sladder och förtal eller så är det elände.

Ekonomin, miljön och tiden är legitima orsaker men att säga att man är totalt ointresserad kan tyckas lite kontroversiellt. Men så är faktiskt fallet. Jag vet redan att det pågår krig, att folk mördas, blir bestulna, våldtas, kidnappas osv. Det är inget som behöver gnuggas in i mitt medvetande varenda morgon. Lokala nyheter kan jag tycka är intressanta eller nyheter från platser där jag känner folk. Men dom lokala nyheterna får minst plats i våra dagstidningar eller i TV´s och Radios nyhetssändningar. Men om jag ska läsa en dagstidning ska den vara lokal och handla om vardagshjältar, hälsa, miljö (som i natur och omgivning - inte förstörelse) och solskenshistorier. Den ska vara inspirerande, fylld av omtanke och helt fri från skandaler. Livet (åtminstone mitt) innehåller tillräckligt med sorg och elände ändå. Jag vill kunna läsa om det som är bra här i världen!! För det finns faktiskt, även om media väljer att hålla tyst om det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0