Löpning

Tro nu inte att jag ska ut och springa för det är något som jag INTE gillar. Däremot gillar jag att promenera som de flesta av er vet.

Nej, det handlar om Ronja, min dvärgschnauzer. Hon ska snart löpa och jag hoppas att vi ska få valpar. De två senaste gångerna hon löpt har vi låtit henne träffa Uffe. Han är fransman, stilig som bara den, men dom har inte lyckats få till det. Ingen av dom har ju varit med förut. Nu ska Ronja alltså snart löpa igen och jag håller tummarna för att dom ska lyckas bättre den här gången. Här är lite bilder från deras förra rendez-vouz:

  

Vad fan är det som är fel i världen?

"Svalövsbo fick fyra år för våldtäkt på sin dotter" (Läs hela artikeln här). En 37-årig pappa har under flera års tid vid upprepade tillfällen våldtagit sin egen dotter, som nu är 14 år. Han skyller på att han hävt i sig så mycket sprit (helt frivilligt) att han inte kommer ihåg dessa våldtäkter. Låg han i koma, eller?

Hans advokat säger, och jag citerar SKD: "Fyra år är en lång tid". Hur i helvete tänker han? Flickan som skulle kunna leva tills hon blir 85 har närmare 70 år av lidande framför sig. Vadå fyra år? Jag blir arg och ledsen. För det är väl ingen som tror att hennes lidande tar slut bara för pappan får fyra års fängelse? Det är ett hån mot henne och alla andra flickor som utsätts för övergrepp. Ännu värre att det är hennes egen pappa - en person som hon borde kunna lita på och är direkt beroende av.

Jag skäms för att leva i ett land som tillåter barn att lida, som ser bort och låtsas som ingenting. Fyra år! Han borde aldrig mer se dagens ljus! Lås in advokaten också!

Åska?


Varmt, svettigt, kvavt, vindstilla, klibbigt. Jag orkar knappt röra mig! Det åskar på många håll i Sverige men än så länge har det inte åskat hos oss. Det är nästan så att man önskar sig rejäl åska med efterföljande, uppfriskande regnskur. :/ Sen ska det förstås bli sol och värme igen! Jag ska ju för sjutton vara ledig i helgen ;)

Färdigläst


Nu har jag läst färdigt boken "Flickan under gatan" av Roslund & Hellström. Författarna skriver om det ofattbara, det som är så hemskt så att gemene man vägrar tro att det förekommer i Sverige. Det är omöjligt att släppa en sådan bok när man börjat läsa. Det är omöjligt att förbli oberörd. Texten går rakt in i hjärtat, rakt in i själen och påverkar på ett djupgående plan dom tankar, känslor och värderingar som finns inom en. Romanens huvudpersoner lever kvar som om de vore människor man faktiskt kände. 

Har du inte läst böckerna än så GÖR DET! 

Följande titlar har kommit ut av författarparet:
Odjuret
Box 21
Edward Finnigans upprättelse
Flickan under gatan

Energibehov

När man vill kontrollera vikten är det bra att veta lite om sin kropps energibehov. På ett mycket enkelt sätta kan du beräkna din basalmetabolism. Vad katten är då det? Jo, det är alltså den energimängd din kropp använder för att upprätthålla livsnödvändiga funktioner såsom blodcirkulation, andning, ämnesomsättning mm. Detta är den absolut minsta mängd energi din kropp ska ha varje dag.

Du tar din vikt i kg och multiplicerar med 20 kcal. (Källa: Novartis Medical Nutrition). Det betyder att om du väger 70 kg så är din basalmetabolism 1400 kcal. Nu stämmer ju inte detta till hundra procent för energibehovet är ju beroende av hur stor del av din vikt som består av muskler och hur stor del som består av fett. Muskler kräver mer energi än fett.

Man kan använda en body scanner för att se hur mycket fett respektive muskler man har i kroppen. Den scanner som jag använder räknar också ut basalmetabolismen. Att äta mindre än sin basalmetabolism är inte att rekommendera för det är naturligtvis inte hälsosamt.

Tvätt


ÄNTLIGEN
tvättdag! Det är 13 dagar sedan jag hade tillgång till tvättstugan sist och vi är 4 personer som alla byter kläder varje dag. Fast vissa får förstås tvingas till det ;) Och Johanna sköter sin egen tvätt. Men det är också handdukar och lakan som behöver tvättas. Sååå skönt att äntligen få tvätta. Rena kläder vill man ju ha. Ändå beger jag mig till tvättstugan med blandade känslor. Jag har jobbat till halv 5, solen skiner och roligare kan man ju ha än att springa in och ut i tvättstugan, eller hur?

Men jag är ändå glad för jag behöver inte ställa väckarklockan på 4 hela dagar. Imorgon jobbar jag kväll och sen är jag ledig 3 dagar! Första hela helgen på hela sommaren som jag ska vara ledig. Skööönt!


Fotvård

Nu är fossingarna mjuka och fina :)

Jag har fått fötterna filade, insmorda, masserade och det var jätteskönt! Dessutom har jag fått veta att jag har FINA FÖTTER och att jag sköter dom helt rätt.

Ett besök hos en fotvårdsspecialist borde alla unna sig då och då.


Rapport från USA

Jag pratade nyss med Linette (min äldsta dotter, bosatt i Kalifornien) i telefon. Allt är bra med henne. Hon blev eld och lågor över Tinas och Ralfs stundande bröllop och vill absolut vara med då det händer! Dessutom har hon ännu en gång fått löneförhöjning, visserligen bara 50 cents per timme men ändå. Det är tredje löneförhöjningen på ett år. Hon måste göra ett bra jobb som mellanchef (manager) i butiken där dom säljer ballonger, partyprylar, maskeraddräkter och alla möjliga roliga saker.

Hon håller just nu på att läsa Roslund & Hellströms bok "Edward Finnigans upprättelse" som jag skickade till henne när jag hade läst den. Hon tycker också att den är skitbra så jag kommer att skicka iväg även "Flickan under gatan" när jag är färdig med den. Jag har redan avverkat lite mer än 100 sidor och den är riktigt bra den också!


En sann Viking!

Ibland haglar inläggen tätt ;)

Lillasyster har köpt hund, en Chihuahua (så tror jag att det stavas). Han heter Viking och är 5 månader gammal. Visst är han söööt? Besök gärna Tina´s blogg för fler bilder - http://tinawinde.blogg.se

     

Avkoppling

Avkoppling kan vara olika saker för olika människor. För mig är det avkoppling att exempelvis lösa korsord eller att läsa en bok. Igår fick jag Roslund & Hellströms senaste kriminalroman "Flickan under gatan". Jag ser fram emot att läsa den. Kanske börjar jag redan idag :)

Imorgon har jag tid hos en fotvårdsspecialist. Mina fötter ska alltså bli mjuka och fina och jag ska bli ompysslad en stund. Skönt! På vårdhemmet där jag jobbar får vi besök av en fotvårdsspecialist 2 dagar varje månad så att de boende kan få sina fötter (och händer) omskötta. Så visar det sig att även personal kan boka tid hos henne och då tog jag chansen direkt. 
          

Morgontrött

Jag är ingen morgonmänniska. Att gå upp före klockan 7 är omänskligt, tycker jag. Men när man ska vara på jobbet klockan 7 måste man ju defacto gå upp tidigare. Trösterikt att veta att jag i alla fall slutar klockan 1 idag.

Sonen ska till stranden med en kompis, minstingen är hos sin pappa och ena dottern jobbar lixom jag. Ronja är hos min mamma. Anders och Gustav har åkt till Tyskland för att shoppa loss. Förhoppningsvis kommer dom hem med en massa godsaker ;)

"Nya" spisen

Jag vet att många tycker om före och efter bilder men min gamla spis var faktiskt så ful att den inte fastnade på bild :/ Här är i alla fall den "nya" spisen. Ny för mig alltså. Har fått den av lillasyster och hennes blivande make (dom renoverar). Själv bor jag i en hyresrätt och hyresvärden sköter inte riktigt sina åtaganden (snällt sagt). Man vill ju inte lägga några pengar i en hyresrätt men på detta viset fick jag ändå något "nytt".
 
  
Städningen är avklarad, musiken spelar än. Nu ska jag slappa och njuta resten av dagen.  

Ha det bäst!


Dansa med draken

Trots att jag bara har en ledig dag (eller kanske just därför) ska jag städa idag. Jag har sovit väldans gott! :D Om en stund ska jag alltså sätta på musik och dansa med husets drake (dammsugaren). Hunden kan inte vara med eftersom hon är en intelligent varelse och förstår att drakar bör dödas. Hennes storlek till trots (dvärgschnauzer - om du råkar vara här på ditt första besök, eller om du har dåligt minne) gör hon vad hon kan för att rädda mig från den farliga draken. Det är en aning irriterande att försöka dammsuga med en hund fasthängande i munstycket.


Efter denna dans ska jag också svabba golven, städa toaletten och sen kommer min nya spis idag! Vi hörs senare :)

Många steg :)


Den här veckan har det blivit ganska många steg. 74240 är en bra bit över målet så det är ju en rejäl skärpning sen förra veckan. Bra! Nu ska jag sova gott......zzzzzz

Långrast

Idag jobbar jag 7-13 och 16-21  

Nu är jag alltså hemma på långrast, umgås lite med barnen, ska gå en promenad med Ronja och sedan vila mig en stund.

Fiske-semester

Någon har undrat om jag jobbar alltid. Faktum är att jag unnar mig en fiskevecka varje år. Detta året åker vi den 5-14 september till Linsell i Härjedalen. De senaste två åren har tillbringats vid Västerdalälven utanför Sälen. Här är några bilder därifrån. Just nu längtar jag efter detta årets resa. I skogen vid älvkanten tankar jag batterierna, läker min själ och njuter i fulla drag.
   
   
  

Sol, värme och längtan

En folktom strand. Svårt att hitta men det hade varit jätteskönt!

Jag gissar att dom flesta är på stranden idag när det är lördag, sol och värme. Själv har jag jobbat till 13.00 - sen har jag handlat på ICA. Där var det förvisso svalt och skönt. För övrigt pimplar jag vatten och örtdryck. Tänker inte göra så mycket mer idag. Jobbar igen imorgon.

"Dryckeslista"

Bra att veta om du vill hålla formen: 
 
Vatten 0 kcal/dl (dessutom absolut livsnödvändigt)

Folköl 36 kcal/ dl
Starköl 50 kcal/dl

Vitt vin 69 kcal/dl
Rött vin 72 kcal/dl (innehåller också antioxidanter)

Whisky 245 kcal/dl

Läsk 41 kcal/dl

Källa: Systembolaget

Slutsats: Man kan unna sig ett glas rött vin (eller två) eftersom det trots allt innehåller en del nyttigheter. Utöver det bör man hålla sig till vanligt kranvatten. Vi kan inte leva särskilt länge utan vatten. Faktum är att vår prestationsförmåga, både kroppslig och mental, dramatiskt minskar när vi dricker för lite vatten. Vid viktminskning är tillräcklig mängd vatten ett bra hjälpmedel. Det underlättar också borttransporten av slaggprodukter och motverkar förstoppning.


Ännu en anledning...

...till att gå ner i vikt hittade jag i dagens Svenska Dagbladet:

Alla vet ju att det är bra för hälsan att gå ner i vikt. Men visste du att det även är bra för plånboken?

"Feta kvinnor tjänar mindre och löper högre risk att förlora jobbet än sina slanka kolleger".

Enligt en finsk studie tjänar feta kvinnor 200 euro mindre per månad än normalviktiga kvinnor och löper dubbelt så hög risk att förlora jobbet. Även feta män diskrimineras på arbetsmarknaden men tjänar "bara" 50 euro mindre än normalviktiga män.

Så förutom hälsan, utseendet, självförtroendet och allt annat som gör att man vill gå ner i vikt kan vi nu alltså lägga till möjligheten att få en  högre lön.

Enkel middag

Kycklingfilé
Vitvinssås (kan göras så mager som man själv vill)
Ris (helst fullkorn)
Grönsaker

Jag gjorde en vit grundsås, hade i matlagningsvin (vitt), en hönsbuljongtärning, lite muskotnöt och OATLY (havrebaserad matgrädde). Kycklingfilén lade jag i en ugnsform och hällde såsen över. In i ugnen 200 grader ca 35 minuter.

Servera med ris och massor med grönsaker.

Smarrigt!
Till och med barnen åt med god aptit.

Att säga NEJ

Nyss hemkommen från jobbet, ska jobba hela helgen också. Skulle hellre åkt till stranden med mina barn nu när det äntligen är sol och värme. Jobbet inkräktar helt enkelt för mycket på min fritid :/ 

Idag har jag i alla fall sagt NEJ till ännu ett pass. Fast jag jobbar 6 dagar denna veckan frågade dom om jag kunde ta ett extra kvällspass på lördag (trots att jag jobbar på dagen) men då sade jag NEJ. Det orkar jag inte. Jag kommer säkert att säga NEJ fler gånger ;) Det var riktigt skönt.

(För er som undrar är jag timanställd och det innebär ju att jag själv kan välja om jag vill jobba eller inte när jag blir tillfrågad men som så många andra kvinnor har jag ibland svårt för att säga NEJ).

När sade Du NEJ senast?

Roligt spel

LiftOffTM är en brusande energidryck som ger dig en kick och ett extra energitillskott närhelst du behöver det.   
(Mer info om produkten får du genom att klicka på namnlänken ovan).

Prova det roliga LiftOffTM-spelet genom att klicka på bilden! (Öppnas i nytt fönster)
För att spela behöver du Adobe Shockwave Player som du kan ladda hem HÄR om det inte redan finns installerat på din dator.


Herba-våfflor

Mina barn gillar våfflor och för att det ska bli lite nyttigare har jag följande recept på superfrasiga och näringsrika våfflor:

100 g smör/margarin (el. 1 dl olja)
4 dl mjölk
2 ½ dl dinkelmjöl
½ dl fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
2 msk proteindrinkpulver med vaniljsmak
1-2 ägg

Toppa en klick keso och lite färska bär/färsk frukt på våfflorna!

P.S. Herba i Herba-Tezzan och i Herba-våfflor kommer från engelskans herbs som betyder örter. Precis som Herbalife :)

Dagens morgon-lycka :)


...att vakna utan väckarklocka och känna mig utvilad
...att se att Ronjas öron är på bättringsvägen
...att läsa mina systrars kommentarer på tandläkarinlägget nedan och veta att dom bryr sig
...att ha en hel dag framför mig utan något speciellt planeratVad är lycka för dig?

Tandläkare


Hur vet man om en tandläkare är bra eller dålig?
Hur vet man om behandlingen man får är rätt eller fel? Om man nu inte är tandläkare själv alltså. Jag har i alla fall ingen aning. Saken är den att jag bet sönder en tand för några år sedan och hade rejält ont. Då sade min tandläkare att det enda vi kunde göra för att rädda tanden var att rotfylla den. Okej. Man tror ju på sin tandläkare, eller hur? Själva rotfyllningen var för jävlig... det är allt jag kan säga. Och inte försvann smärtan heller. Återbesök med lugnande ord om att det kan ta tid innan smärtan försvinner. Helt normalt. Okej. Fler återbesök där översta lagningen byttes och fler lugnande ord. Jag ville dra ut tanden men det avråddes jag bestämt ifrån. Osv, osv, osv.

Nu, flera år senare, har jag fortfarande ont. Så ont att jag knaprar smärtstillande tabletter, vaknar på nätterna och är allmänt grinig mot min omgivning. Idag var jag hos tandläkaren igen. Nu ville hon slipa ner tanden lite för att avlasta den tills efter hennes semester. Så fan heller - du rör inte min tand! Jag har ont! Jag vill veta vad som kan göras för att slippa ha ont. Ut med tanden och in med bro, brygga, krona, stift eller vad som helst. Förklara för mig vilka alternativ som finns och för- respektive nackdelar så att jag kan ta ställning. -"Det kan jag inte göra idag. Då får du boka en ny tid efter min semester". 500 kronor fattigare och inget blev gjort. Jag har inget förtroende för henne längre. Imorgon ska jag ringa runt och försöka få tid hos någon annan. Jag behöver ett andra utlåtande.

Behöver man kosttillskott?

Titta här vad som hänt med näringsinnehållet i några vanliga frukter och grönsaker:


Källa: pharmaceutisch bedrijf Geigy, sanatorium Oberthal, laboratorium Karlsruhe 2002


Jag tror att ALLA behöver kosttillskott!

Själv äter jag varje dag ett Multivitaminkomplex som jag tar 3 gånger om dagen. Varför det? Jo, för kroppen kan inte tillgodogöra sig allting vid ett och samma tillfälle utan behöver en jämn tillförsel av näringsämnen.

Jag tar också ett separat tillskott av anti-oxidanter för att bibehålla ett starkt immunförsvar samt fiber/örter för att hålla magen i trim. Detta ihop med min dagliga proteindrink gör att jag mår bäst och orkar mest!

Veterinärbesök

Sen en tid tillbaka har Ronja (min dvärgschnauzer) haft några konstiga "ruvor" på insidan av öronlapparna. Dessa "ruvor" pillades bort och sedan har öronen rengjorts med jodopax vilket verkade hjälpa bra. Efter någon dag blev dock öronen väldigt röda, irriterade och hon fick jätte-ont! "Ruvorna" började också komma tillbaka. Då slutade jag med jodopax-behandlingen och idag på morgonen har vi alltså varit hos veterinären.

De vet inte riktigt vad det är för något men uteslöt i alla fall skabb. Nu har hon fått en salva med antibiotika som ska smörjas på 2 gånger dagligen i en veckas tid. Hoppas det hjälper nu!


Roliga prylarTill vänster ser du den stegräknare som jag använder. Veckan har förresten börjat helt okej med 10390 steg idag :)  Det är faktiskt den bästa stegräknare jag någonsin haft! I mitten en lite billigare variant och till höger ett hopprep som räknar både antal hopp och brända kalorier!

Roliga prylar som motiverar till en aktiv livsstil. Dessa tre och en massa andra saker hittar du på WellnessCenterOnline

Viktigt med rätt frukostDe allra flesta äter en frukost som är baserad på kolhydrater.
Att äta kolhydratbaserad kost på morgonen (vitt bröd, raffinerat socker, toast, sötade flingor mm) innebär att blodsockernivån går i topp. Därmed startar bukspottskörteln att spruta ut insulin i blodet. Insulinet bryter ner blodsockret och omvandlar allt överskott till kroppsfett. Resultatet blir omedelbart en lägre blodsockernivå och ett ökat sug efter nya kolhydrater. Denna ohälsosamma process repeteras sedan 2-3 gånger per dag. Processen anses vara en av de största anledningarna till uppkomsten av diabetes, högt blodtryck och övervikt.Andra väljer att helt hoppa över frukosten.
När Du väljer bort frukosten så sjunker blodsockernivån snabbt ner under  vad som är normalt. När detta sker upplever Du ett starkt sug efter kolhydrater och Din energi blir låg. Om Du då faller för frestelsen att äta enkla kolhydrater för att snabbt få upp blodsockernivån och dämpa hungerkänslan så går blodsockernivån istället snabbt i topp. Därmed startar bukspottskörteln att spruta ut insulin i blodet. Insulinet bryter ner blodsockret och omvandlar allt överskott till kroppsfett. Resultatet blir omedelbart en lägre blodsockernivå och ett ökat sug efter nya kolhydrater. Denna ohälsosamma process repeteras sedan 2-3 gånger per dag. Processen anses vara en av de största anledningarna till uppkomsten av diabetes, högt blodtryck och övervikt.En sund frukost bör vara proteinbaserad. En välbalanserad frukost ger Din kropp alla viktiga vitaminer, mineraler, spårämnen mm. Det innebär att Du får energi utan att höja blodsocker- och insulinnivåer. Denna frukost hjälper Dig att minska beroendet av kolhydrater under dagen. Med en proteinbaserad frukost är aptiten under kontroll och suget efter sötsaker (snacks, choklad, kakor, snabbmat, läsk osv) försvinner. Din kropp använder sitt eget lagrade fett för att få mer energi när det behövs. Mer information om rätt sorts frukost hittar Du genom att klicka HÄR.


Kostbudget

Med den stillasittande livsföring som de flesta har idag kan vi inte äta mycket mer utöver frukost, lunch och middag. Energiförbrukningen i nedanstående tabell beror bl.a. på kön, ålder, temperatur mm. Här har man räknat med ett medelvärde på 50 kcal/km.

Inkomst (=maten)Utgift (=rörelse)
1 kola2 km
1 pizza18 km
1 folköl2 km
1 snaps (5 cl)2,5 km
1 wienerbröd4 km
10 chips2 km
10 pommes frites                   4 km
1 hamburgare8 km
1 varm korv3 km
1 tårtbit8 km
1 mazarin5 km
15 salta nötter2 km
1 msk majonnäs2 km
1 glas vin1,5 km
1 dl juice1 km
1 kokt potatis1,5 km
1 msk gräddfil0,5 km
1 småkaka1 km
1 chokladkaka6 km
1 bulle2 km


Dålig måluppfyllelse

59452 steg denna vecka är långt ifrån målet. Närmare bestämt 10548 steg ifrån målet. Riktigt uselt med andra ord. Jag skulle behöva en blåslampa i rumpan ;)

När det gäller maten har jag ätit gott men kanske inte riktigt så sunt som jag borde. Mina ordinarie måltider är det väl i och för sig inget fel på men det slinker ju så lätt ner något extra. Jag kanske ska börja redovisa mitt matintag här i bloggen - då kanske det blir lättare att inte fuska med sötsakerna!?

Inför nästa vecka får jag helt enkelt anstränga mig mer på båda fronter!

Hoppas ni alla haft en skön helg! Sov gott!

Etapp 2

Nu är min arbetshörna på god väg mot färdig. Dator, skrivare, lampa och hyllor är på plats. En magnettavla skall hängas under vänster hylla och det kommer naturligtvis att fyllas på med grejor efterhand som jag inser att jag behöver dom.

I vilket fall är det skönt att ha en bestämd arbetsplats och slippa plocka undan allting varje gång vi ska äta. Datorn stod nämligen sen en tid tillbaka på matbordet. De båda skrivarna hade jag i Nicklas rum (som har varit mitt innan och då hade jag kontoret där) så varje gång något skulle skrivas ut fick jag ta datorn och gå uppför trappan. Nu blir det enklare ;)

  

Jag har också fått nya krokar på bottenvåningens toalett som jag tänkt att barnen ska ha sina gympapåsar på när skolorna börjar igen. Nicklas har fått en extra byrå på sitt rum. Nu har jag en byrå kvar (det är Linettes som jag lovat att inte göra av med) som jag inte vet var jag ska göra av. Men i övrigt börjar jag bli ganska nöjd.

Vad är hälsa?

När du slår upp ordet hälsa i en uppslagsbok beskrivs det så här:


"Tillstånd av välbefinnande och fullgoda kroppsfunktioner".

Då kan du fundera på vad som anses som välbefinnande?! Ordboken definierar ordet välbefinnande som "Känslan av att må bra"... Men hur vet jag att jag mår bra?


Världshälsoorganisationens, WHO, definition av hälsa lyder:


"Högst möjliga välbefinnande hos den enskilde individen, fysiskt, andligt, psykiskt och socialt och ej enbart ifrånvaro av sjukdom"
.

Denna definition tar med fler aspekter av just välbefinnande. För att du ska ansens ha fullgod hälsa krävs alltså att alla dessa bitar finns med. Det viktigaste är trots allt att du vet vad hälsa anses vara för just dig själv.

Vad menas då med de olika hälsobegreppen? Vad är det för skillnad?


Fysisk hälsa: Denna dimension är kanske den mest uppenbara, och den berör kroppens mekaniska funktion.


Psykisk hälsa: Förmågan att tänka klart och sammanhängande. Vi skiljer således mellan psykisk, emotionell och social hälsa även om de tre är nära knutna till varandra.


Emotionell hälsa: Förmåga att uppleva känslor som rädsla, glädje, sorg, vrede och att uttrycka dessa känslor på ett adekvat sätt. Emotionell eller "affektiv" hälsa innefattar även förmågan att hantera stress, spänning, depression och ångest.


Social hälsa: Förmågan att skapa och upprätthålla relationer till andra människor.


Andlig hälsa: Denna associeras av många människor med religiös övertygelse och religiösa ritualer, medan andra förknippar den med livsfilosofi, principer för beteende samt olika sätt att uppnå sinnesfrid och känna ro i sin själ.


Samhällsbetingad hälsa: De övriga begreppen tar upp hälsa på individ nivå. En persons hälsa är emellertid oupplösligt förknippad med allt som omger denne. Det är omöjligt att vara frisk i ett "sjukt" samhälle som inte har resurser att tillgodose fysiska samt emotionella behov.

Solklart, eller hur? ;) Har Du en god hälsa?


Att gå eller inte gå...

Utan att ens tänka på det har jag idag gått 10654 steg. Det är mer än dubbelt så mycket som jag går de dagar jag jobbar. Ändå upplever jag det som att jag går mycket på jobbet. Idag känns det inte som om jag gått något speciellt. Det måste vara promenaderna med vovven som gör hela skillnaden. När jag jobbar kan jag ju inte gå ut med hunden.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Att arbeta är skadligt för hälsan! ;)

Bilprovning

Det dimper ner ett brev i mitten på juli att bilen ska besiktas den siste september. Hur ska man komma ihåg det? Förr fick man ett brev som påminde om att det var dags att beställa en tid. Mycket bättre! En tid som man själv bokat är väl ändå lite svårare att glömma bort. Nu får man en reserverad tid som blir bokad om man betalar senast en viss dag. Man ska alltså komma ihåg både vilken dag man senast ska betala och vilken dag man ska vara där. Tror dom inte man har något annat att hålla reda på? Dessutom har dom lagt min reserverade tid den allra sista dagen under besiktningsperioden (maj-sept) så om jag skulle glömma får jag körförbud. Gör dom så med alla?

Det blir till att lägga in påminnelser i datorn, mobilen och almanackan. Själva lappen får jag väl klistra fast i pannan. För vem vet vad jag råkar göra de dagarna annars?

Stannar hemma

Nicklas (min son) vaknade idag med sprängande huvudvärk och kräker också. Migrän! Vi är tre stycken i den här familjen som lider av migrän. Själv har jag bara en lindrig form men två av mina barn har fått värsta sorten.

Nu ligger han nerbäddad i min säng och jag har lovat att stanna hemma. Är man sjuk så är man. Det spelar ingen roll hur gammal man är (han är 14). När man är sjuk är man liten och behöver bli ompysslad.

Ärligt talat tycker jag att det är rätt skönt att få vara ledig också ;)
Trots att man inte får någon ersättning när barnen blivit så stora tycker jag att det är värt att stanna hemma när dom är sjuka. Vad tycker du?

Godnatt!

Första dagen denna veckan som jag gått mer än 10000 steg. Min kropp är trött, mycket trött. Hela jag är trött, mycket trött. Ska sova nu, jobbar 10,5 timmar imorgon. Sen ska jag vara ledig en dag. En hel dag! Tror inte jag hinner gå ikapp då. Det är ju för bövelen mer än 30000 steg kvar och bara två dagar tills veckan är slut. Och vi vet ju hur många steg det blir när jag jobbar. Otroligt få! Jag får väl acceptera denna veckan som ett streck i aktivitetsprotokollet. Ska säga till chefen att arbetet inkräktar på mina wellness-mål och att hon borde kompensera mig på något vis...

Självinsikt

Jag har upptäckt något hemskt om mig själv! Jag lider av tvångshandlingar. Jag undrar om jag alltid gjort det så det bara är själva upptäckten som är ny eller om hela grejen är ny ;)

Saken är den att jag alltid varit väldigt noga med hur man dukar. Mycket annat kan jag slarva med men det är viktigt för mig att mönstret på tallrikarna är på rätt håll och att besticken ligger rätt. När barnen eller någon annan dukat har jag alltid gått efter och ändrat om till min egen ordning. So what? Det är väl helt okej att vilja ha det snyggt dukat...

Men nu har jag alltså upptäckt att även om jag vill strunta i att besticken ligger fel så kan jag inte! Fast jag bestämmer mig för att låta det vara så är det någon mystisk kraft som styr mig dit så att jag kan rätta till det. Titta på dessa bilderna här, till exempel. Ingen större skillnad, eller hur? Jävla bagatell! Men på vänstra bilden pekar knivens egg utåt och det tåler jag inte! Det är så fruktansvärt för mig att jag inte kan låta det bero! Inte ens fast det är på jobb och det inte är jag som ska äta där. Tvångshandlingar! Jag känner mig helt jävla neurotisk......

 

Bloggkarta

Jag har placerat min blogg i Hörby på bloggkartan.se Lägg till din blogg du med!

Bajs!

I mitt arbete möter man bajs dagligen. Det är hård bajs, mjuk bajs, diarré, grön bajs, brun bajs, svart bajs. Man skulle kunna kalla mig för bajs-specialist (istället för undersköterska). Hur många hade svarat på en platsannons där dom skrev:

Bajs-specialist sökes för slavarbete alla dygnets timmar. Vi erbjuder skitbetalning (vitsigt va?)

Istället skriver man:

Undersköterska sökes till äldreboende i trevlig miljö. Individuell lönesättning.

Men det betyder samma sak! Att vara bajs-specialist innebär att man först ser till att den boende stoppar i munnen det som sedan ska bli bajs. Detta görs ihop med diverse mediciner och särskilt noga är man med mediciner som påverkar tarminnehållet. Sedan studerar man (iförd skyddsklädsel och handskar) det som kommer ut, torkar, tvättar, byter blöjor, desinficerar och håller på tills det äntligen är dags att åka hem och då sitter skitlukten kvar i näsan så att ingenting luktar gott.

Dessutom får man ta emot en massa skit (!) från arbetskamrater (eller vad dom egentligen bör kallas), chefer, anhöriga och andra som inte är införstådda med hur krävande det är att jobba som bajs-specialist.

Det är en jävla tur att jag har ett annat jobb också - som Wellness Coach. Där torkar jag ingen skit! Istället hjälper jag människor till bättre hälsa, är min egen chef och tjänar mer än jag gör som bajs-specialist.

Djur & Natur

På vårdavdelningen där jag arbetar bor en katt. Hon heter Felicia och är till stor glädje för de boende. Just idag fick hon dock för sig att stoltsera med ett av sina "fynd". Jamande satt hon innanför dörren och väntade på oss med bytet som hon ville visa upp. Jag tog en bild på henne och den infångade (stendöda) musen:

 

Ny arbetsuppgift i min arbetsbeskrivning: Ta hand om kattens byte på passande sätt beroende på om bytet är dött eller fortfarande lever (en boende informerade nämligen mig om att det inte är alltid som kisen kommer med döda möss, det händer att dom fortfarande är vid liv).

En kort stund senare hade vi ett rådjur på besök. Ja, inte inne i hallen men strax utanför. Ett trevligt avbrott i vardagen :)

Lite av varje

Vi var 2 man kort på jobb idag så jag är trött och sliten. Vill bara sova - men jag ska ta den där promenaden ikväll (då piggnar jag förmodligen till så jag inte kan sova sen).

Jag ska få en ny spis! Ja, ny för mig alltså. Lillasyster med blivande man (ja, dom ska gifta sig - mer om det en annan gång) renoverar och deras gamla spis är mycket bättre än min så jag är jätteglad för det. Den är ju som sagt ny för mig.

Ronja (vovven) ska få vara hos mamma torsdag-fredag när jag jobbar så sonen kan få lite "ledigt". Hon har också fått några konstiga "utslag" eller "ruvor" på insidan av öronlapparna. Jag vet inte vad det är. Blir det värre får jag väl gå till veterinär. Det ser ut som bruna ruvor men hon har ju inte skadat sig. Kan det vara någon bakterie eller svamp som växer där? Någon som vet något om sånt?

Ha det!

Det blir tufft...

...att nå veckans aktivitetsmål. Ibland är det lekande lätt men nu ligger jag på 16981 steg efter 2 dagar och jag jobbar hela veckan. Det är alltid svårare när jag jobbar. När jag är ledig rör jag mer på mig. Jag hade förstås tänkt cykla till jobbet idag men tiden gick så fort i förmiddags att jag helt enkelt inte hann (har jobbat 13-21.15). Imorgon bitti orkar jag inte cykla, jag vill sova så länge som möjligt och jag måste ju ut med hunden också innan jag sticker (ska jobba 7.30-16.30).

Jag satsar på en långrunda med vovven i morgon kväll.


Tävlingar

Alla tycker väl det är kul med tävlingar, eller hur? Jag tipsar idag om 2 roliga tävlingar:

Tävling nr 1:

Skicka in ditt bästa shake-recept och vinn en hemlig gåva! Klicka HÄR för att vara med i denna tävling.

Tävling nr 2:

Vinn den goda proteindrinken som jag brukar skriva om!

Välj mellan Choklad, Vanilj, Tropisk, Jordgubb, Cookies eller Cappuccino


SMS:a HERBA VINN "SMAK" till 72500

Exempel:
Herba Vinn Choklad
(mellanslag mellan orden)

Tävla tom den 31/8 -08!

Du kan delta obegränsat antal gånger

Bland inkomna svar lottas en burk i varje smak ut.
Kostnad: 5 kr + ev. sms-taxaSlö & Slapp


Med mammas verktyg och handgripliga hjälp har nu Ronja blivit klippt och fin. Både hon och jag är trötta och ska unna oss en riktig slapparkväll ;) Krypa ner i sängen och gosa, lösa ett korsord eller två. En stilla kvällspromenad vid 9-tiden, sen kryper vi till kojs på riktigt. Skööönt!


Etapp 1

Nu ser det ut så här under trappan hemma hos oss. Barnens datorhörna, som förut mest liknade ett sopberg, har fått ett mindre bord (med mindre plats för skräp) och jag är ganska nöjd. Det enda jag inte gillar är sladdarna. Alla syns inte på bilden heller. Det finns faktiskt miljoner sladdar till datorn, skärmen, högtalarna, modem, router, trådlös (!) telefon osv osv. Får se om jag kan gömma dom på något vis sedan.
Nu ska jag strax göra mig en äggviteomelett och i eftermiddag ska Ronja klippas och bli fin.

Frukost-shake


2 msk proteindrink, Jordgubb
2,5 dl mellanmjölk
1 dl frusna hallon
1 banan

Detta kördes nyss i mixern och avnjuts i denna stund. Jättegott!


Måndag morgon

Ställde mig på vågen och har gått upp 0,8 kg trots min fysiska aktivitet förra veckan. Det står helt klart att jag äter för mycket. Igår var det dessutom tårtkalas; först på jobbet då en person fyllde år och sen här hemma när Johanna firade sin 18-årsdag med närmaste släkten. Jag är besviken på mig själv, mycket besviken. Så från och med nu krävs det skärpning!Mördar-hund

Min Ronja höll idag på att ta livet av en människa! Jag vet inte vad jag ska ta mig till med denna lömska best. Hon är en dvärgschnauzer, 30 cm hög och farlig som fan!

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag tog med detta monstrum till mitt arbete på ett vårdhem där jag trodde att de gamla skulle kunna kela med henne och ha det mysigt en stund. När vi serverade middag kopplade jag vovven för att hon inte skulle springa omkring mellan våra ben och vara i vägen. (Det sticker ju i ögat på en del att man tar hunden med sig till jobbet).

Det var då det hände!! Det som inte fick hända. En person (annan personal) snubblade på kopplet för att hon inte såg denna enorma jycke som stod där och morrade och skällde och bara väntade på att få sätta tänderna i någon. Jävla hund! (sa hon som snubblade) Vara i vägen på det viset!

Som tur är blev ingen skadad och ni som följer min blogg (eller känner mig) vet att min hund är den snällaste i världen och att jag älskar henne över alla andra hundar. Det var nog snarare ett mördar-koppel än en mördar-hund ;) Och jag har bett om ursäkt till personen som snubblade och jag kommer nog aldrig mer att ta med Ronja dit. Hon kan ju inte hjälpa att hon är liten, tyst och söt och knappt märks...

"The birds"

Av någon konstig anledning har jag noterat en massa fåglar senaste tiden. Det började ju med sångsvanarna som jag skrivit om tidigare. Tidiga morgnar på min cykel har jag också sett gäss, sädesärlor, vanliga kråkor och storkar. Trevligt. Jag vet inte varför som fåglarna har hamnat i mitt blickfång, jag är ju inte direkt någon ornitolog ;)

Fast en och annan undulat har jag ju haft förstås....


En av två

Titta så duktig jag är! (räknaren högst upp uppdateras varje kväll) Inga problem att nå veckans aktivitetsmål på 70000 steg. Det är ju bara 3867 steg kvar. Jag har tyvärr inte varit riktigt lika duktig när det gäller vad jag stoppar i munnen. Det finns ju så många onyttigheter som smakar så gott ;)

Min målsättning består ju av två delar: Dels att röra på mig (minst 70000 steg per vecka) och dels att äta nyttigt och kalorisnålt. Den första delen är uppenbart inget problem. Jag rör på mig enligt målsättningen. Jag äter också nyttigt, dricker min shake varje dag och tar mina vitaminer (som du kan hitta på WellnessCenterOnline) och äter magert kött med mycket grönsaker. Men jag gillar sötsaker och dom innehåller ju oftast väldans många kalorier. Rött vin eller någon annan god dryck slinker ju också ner ibland och därför händer det inte mycket på vågen. Om det nu är så svårt att låta bli sötsakerna kanske jag ska öka på aktiviteten ännu mer? Hinner jag det? Det här får jag nog fundera igenom ordentligt.

Medarbetare sökes

Känner du någon som vill:

- hjälpa andra till bättre hälsa?
- arbeta hemifrån?
- tjäna extra?

Mitt företag expanderar just nu och jag är i akut behov av nya medarbetare! (Deltid/Heltid)

För mer info skicka ett e-mail till thereze.stjernander@gmail.com som innehåller ditt namn och telefonnummer. Om du dessutom kopierar detta inlägg till din egen blogg och/eller länkar hit så är du med i utlottningen av ett smakprovspaket från WellnessCenterOnline! Meddela mig via mail eller skriv en kommentar här!

Tid - jävla uppfinning!

Nu har jag nyss fikat och avslutat med en god och nyttig proteinbar :)

Ska jobba ikväll och lördag - söndag. Johannas 18-årsdag ska firas sen är jag ledig på måndag. Jobb blir det igen tisdag - söndag. Skulle vilja möblera om. Ungarnas hörnskrivbord ska bli mitt och dom ska få ett lite nättare datorbord som står i förrådet. Nicklas behöver en byrå som står i ett annat rum och jag "husar" en som är Linettes och jag inte vet var jag ska göra av. Vet inte hur jag ska få tiden att räcka till.

Huset behöver städas, ogräset är på väg in genom altandörren, hunden behöver klippas och varje dygn har ju bara 24 timmar! Skulle vara kul om man hann umgås med barnen lite mer, det är ju ändå sommarlov. Och kompisarna hör inte av mig alldeles för ofta. Sommaren går mot sitt slut och jag känner paniken över denna förbannade uppfinning som någon döpt till tid. Jag vill bara VARA!

Nu kan vi känna oss säkra!?

Enligt TT-AFP kan vi nu surfa lugnt på internet. Vi behöver inte längre oroa oss för att vi kommer till falska hemsidor (exempelvis när vi ska sköta våra bankärenden) eftersom världens tre IT-kolosser (Microsoft, Sun och Cisco) i hemlighet jobbat på att lappa ihop detta säkerhetshål. Nu har dom lyckats och tänker vänta en hel månad med att släppa dom tekniska detaljerna så att alla världens datorägare hinner uppdatera sina datorer innan hackarna får kännedom om den nya konstruktionen.

Så se till att uppdatera din dator illa kvickt och håll sen tummarna för att detta unika samarbete verkligen fått hackarna på fall. Visst är det bra att man jobbar med säkerheten men är det verkligen någon som tror att internetbusarna ger upp nu? Själv tror jag att dom kommer att hitta nya vägar att hitta på jävelskap på nätet. . .

Energiförbrukning

Vill du veta hur mycket ditt barn måste springa eller leka för att göra av med energi från godis, glass, läsk och liknande?


LivsmedelTid för fysisk aktivitet
Smågodis (100 g)3,5 timmar
Glass (200 g)3 timmar
Choklad (50 g)2 timmar
Pommes frites (100 g)      2 timmar
Kanelbulle1,5 timmar
Kräm (1 portion)1 timme och 20 minuter
Nyponsoppa (2,5 dl)1 timme
Läsk (33 cl)50 minuter

Listan är beräknad efter ett barn på cirka 9 år, som förbränner cirka 140 kcal i timmen
när det springer.

Källa:
Hjärt- och lungfonden


Funderingar

Om två dagar fyller min näst äldsta dotter 18 år. Så har man då två vuxna döttrar.  De andra barnen är på god väg.  Själv fyller jag 40 i höst och det finns några som frågat efter en fest (ni vet själv vem ni är). Ska jag ha en fest? Jag vet inte riktigt vad jag vill. Egentligen skulle jag vilja åka bort - långt bort. Typ till USA och hälsa på äldsta dottern. Eller till något annat av världens alla hörn som jag har uppskrivet på min inre "önskelista". Men jag vill ju klart också fira med dom som står mig närmast. Stor fest? Roligt men dyrt!

Många har "Öppet Hus" när de fyller jämnt men det vill jag INTE ha. Jobbigt! Ingen kontroll alls. Jag vill ha kontroll över min egen födelsedag! Egentligen tycker jag nog att det är ganska löjligt att göra så stor affär av att man "nollar". Inte ville jag bli firad när jag fyllde 30 heller minns jag. Kan man inte bara bojkotta sina egna födelsedagar?

Då kan jag ju vara 39 för evigt?

Gårdagens läxa


Åk aldrig hemifrån utan Aloe Vera!
Igår drabbades jag av fruktansvärda magsmärtor och i vanliga fall brukar jag då dricka Herbalifes Aloe Vera Örtkoncentrat - balsam för magen. Det har räddat mig många gånger men igår fick jag alltså vara utan. Det var inte roligt.

Nu funderar jag på att köpa hem ett lager och placera ut flaskorna lite varstans där jag brukar vistas och i mina väskor så att jag aldrig mer behöver lida på det viset.

Sångsvanar

På middagspromenaden med vovven såg jag två sångsvans-par. Jag kan se skillnad på sångsvanar och knölsvanar men jag vet inte hur man ser vilket kön dom har. Eftersom fyra stycken simmade omkring tog jag för givet att det var två par ;) Roligt  var det i alla fall. Dom brukar inte vara där men just idag hade dom tydligen bestämt sig för att vara det.

Min web-butik

Tydligen funkade inte länken till min web-butik i tidigare inlägg :/
Du hittar den på www.wellnesscenteronline.biz

Storytel

Nu kan du lyssna på böcker i mobilen! Prova en vecka gratis på www.storytel.se 

Det finns massor med titlar att välja på! 


Bitterhet

Det finns många saker man kan vara rädd för. Smärta, sorg, olyckor, sjukdomar, katastrofer, ekonomiska förluster, farliga djur, vissa människor, höga höjder, trånga utrymmen osv osv. Själv är jag fobiskt rädd för spindlar som är större än 2 mm. Helt obegripligt men så är det i alla fall. Jag gillar inte heller höga höjder men det är ju farligt på riktigt.

Det som skrämmer mig allra mest i hela världen är dock bitterhet, risken att själv bli bitter och bittra människor över lag. Jag kan handskas (mer eller mindre bra) med människor som är elaka, glada, förbannade, positiva, negativa, psyksjuka, friska, sjuka, snälla, gamla, unga, döende, dumma, visa, impulsiva, tröga, intelligenta, snygga, fula, rika, fattiga, färgade, vita, tjocka, smala, ja i princip vilka människor som helst. Utom de som är bittra!

Bitterhet är en känsla som förtär, som äter upp en människa inifrån. Jag vet inte riktigt var den kommer ifrån eller varför vissa drabbas. Det enda jag vet är att bittra människor är omöjliga att ha att göra med. Dom mår skit och inget är någonsin bra. Jag vill aldrig bli bitter! Riktigt bittra människor äts upp inifrån och inte nog med det. Bitterheten nafsar även på deras omgivning, tar sig en tugga här och där. Det är riktigt skrämmande!

Vad är förresten motsatsen till bitter egentligen?

Regn och datorer


Regn och åska har gjort att jag suttit vid datorn och jobbat nästan hela dagen. Kika gärna in i min web-butik www.wellnesscenteronline.biz om du vill. Hur är vädret hos dig? Vad gör du när det regnar?

Försäljningsteknik

Egentligen hatar jag telefonförsäljare och jag brukar därför vara väldigt korthuggen när dom ringer. Igår ringde en kille som ville sälja Boxer (nå´n sån där TV-grej). Jag sa direkt att jag inte ville ha nå´n Boxer eftersom jag inte ser på TV.

Men gubben då? frågade han från andra sidan tråden. Jag trodde han menade den där fyrkantiga snubben som dom visar i sin reklam och svarade att gubbar har jag fått nog av! Då är du singel? frågade han vidare. -Ja, sa jag och det var då jag förstod att han hade undrat om inte min gubbe ser på TV. I samma stund får jag erbjudandet att om jag handlar av honom direkt så får jag honom på köpet - försäljaren alltså! Jag kunde inte låta bli att skratta!

Telefonförsäljare brukar som sagt få mig på ett fasansfullt humör men här fick jag ett erbjudande jag kunde tacka nej till skrattande. Härligt! Idag sitter jag här och undrar ifall det finns någon som skulle falla för hans försäljningsteknik?!

Såå sömnig nu

Hur mycket uppiggande naturmedel jag än stoppade i mig i går natt så behöver ju både kroppen och knoppen faktiskt sova. Jag var pigg då men nu är jag trött som bara den. Inte blev det många timmars sömn i förmiddags heller. Dags för tandborstning alltså - sedan hägrar min mjuka, sköna säng och förhoppningsvis en hel natts oavbruten sömn.  

UppiggandeVad hjälper mot trötthet? Hur håller man sig pigg och vaken när man av någon anledning måste vara uppe hela natten? Nu pratar jag inte om festliga tillfällen utan tillfällen då man måste vara alert, fokuserad, koncentrerad och faktiskt veta vad man pysslar med ;) Jag kan ju berätta hur jag själv gör och det funkar mycket bra för mig:

1. Jag dricker Thermojetics Örtdryck som är uppiggande, gott och kan drickas antingen varmt eller kallt.
2. Jag ser naturligtvis till att min kropp har de bästa förutsättningarna för den här sortens påfrestning genom att ge den god näring varje dag i form av en shake blandad på näringsrik proteindrinkmix.
3. LiftOff hjälper mig fokusera och behålla koncentrationen när det behövs. Dessutom full av C- och B-vitamin!
4. Naturligt guarana från en buske i Sydamerika får jag i mig via N-R-G och det ger en energikick när jag behöver det.


???

Vågen visar 3 hg mer än förra veckan. Inte mycket men man undrar ju vad det beror på?

Kan det ha någon betydelse att jag varit uppe hela natten? (Det blev förresten 6318 steg på jobbet inatt).
Kan jag ha fått fler muskler som ju väger mer än fett?
Har jag ätit för mycket?
Kan det bero på förstoppning?

Min body scanner talar om att min muskelmassa ökat med 0,9 kg. Kroppens fettprocent har minskat med 1,8 procentenheter och totalt sedan start har jag i alla fall gått ner 2,2 kg. Det går inte snabbt men det går ju åtminstone på rätt håll. Trött och sliten sitter jag här och vet inte riktigt hur jag ska känna om det hela  :/


En aktiv vecka

Jag klarade veckans mål (70000 steg) med bravur. Sammanlagt 77661 steg kan jag helt klart känna mig nöjd med :D

Nu ska jag åka och jobba, börjar 21.00 slutar 07.15 imorgon bitti. Sen ska jag sova iaf till klockan 13.

Undrar hur många steg det blir när man jobbar natt?!

Läs en bok!


Jag avslutade min nyinköpta pocketbok igår kväll. Edward Finnigans upprättelse skriven av Roslund & Hellström. Den kan jag varmt rekommendera. Spännande, känslosam, välskriven, annorlunda, tankeväckande. Läs den! Nu vill jag läsa författarparets andra böcker också. Detta är deras tredje bok och vad jag vet har det kommit en till efter denna.

Min äldsta dotter, som bor i Kalifornien, gillar att läsa så jag ska skicka denna bok till henne. Boken har en koppling mellan Sverige och USA ;) Dessutom kan det vara skönt att läsa på sitt modersmål ibland :)

Sommarmat

Efter ett par timmar vid Bosarpssjöns strand är det gott med lite mat. Idag blev det en jättegod pastasallad och här har ni receptet:

Färdiggrillad kyckling
Dinkelmakaroner (nyttigare än vanlig pasta - samma smak)
Ett par stekta Chorizokorvar i små bitar
Olika sorters sallad
Tomater
Purjolök
Mandarinklyftor (konserverade)

Skär allt i bitar, blanda i en stor skål. Servera med en kall sås baserad på lätt créme fraiche. Jättegott och nyttigt!

Bilder

Här syns lite bilder från igår kväll:


Grill-time!

Ikväll är jag och familjen bjudna på grill-time med släkten. Det ska bli både skönt, roligt och trevligt att träffa dom och förhoppningsvis ska vi äta och dricka gott. Hela dagen har jag sett fram emot kvällen.  Nu närmar den sig. :D Vad gör du ikväll?

Dagens naturupplevelse

Tidigt i morse grenslade jag cykeln för att ta mig till jobbet. Med värkande rumpa och flämtande andhämtning kämpade jag mig framåt mot denna dags bördor. Då, i morgonens stillhet, såg jag en hare och två rådjur med ett kid på en åker/äng. Det är så roligt att se djur i det fria och det var en nästan magisk upplevelse där jag kom cyklande helt ensam, allt var tyst, solen sken, haren satt helt stilla och rådjuren skuttade och lekte. Sådana upplevelser är balsam för själen...

Mobiltelefonens kamera duger inte till sånt så jag tog tyvärr inga egna bilder men det går väl lika bra med de här:

 


Cyklat till jobb

Jaha, så har jag då cyklat till och från jobbet. Ganska skönt. Inte så jobbigt som jag trodde. En halv timme dit och en halv timme hem. Men jag har lite ont i rumpan (på sittbenen). Jag vänjer mig väl :/ Förutom rumpan känns det riktigt skönt att veta att jag rört på mig ordentligt. Imorgon gör jag om det :) Nu ska jag lägga mig och läsa en stund. Go´natt!

Hörby Marknad

Idag och imorgon är det för 260:e året i följd Hörby Marknad som lockar 80000 besökare, 500 knallar och ett tivoli. (I Hörby tätort bor annars 9000 invånare). Jag ska jobba 15-21 idag och 8-16.30 imorgon så jag missar tyvärr denna trevliga tillställning. Barnen kommer förmodligen att göra av med en del pengar ;) Det är något speciellt med Hörby Marknad, den hålls mitt inne i byn istället för på någon åker som så många andra marknader och i mitt tycke är det den trevligaste skånska marknaden (jag vet att jag är part i målet). En kort promenad med vovven nu på förmiddagen var allt jag fick nöja mig med i år - marknaden är redan i full gång!

Vill ha en ny laptop

Jag håller på att bli tokig!
Irritationen förtär mig!
Datorn är helt kass!
Jag hatar den!
Måste skaffa en ny snart!

Den är slö och seg, det tar typ 5 minuter från det att jag klickar på något tills den ens har fattat att jag klickat någonstans. Sen typ 5 minuter till för den att utföra det jag bett den om. Och jag ber inte om mycket! Tangenterna är uppslitna och kräver numer ett tryck på cirka 5 kg för att reagera, bortsett från att man inte längre ser vad som står på dom. Nu på morgonen kunde man helt plötsligt inte längre titta på PowerPoint-presentationer osv osv osv

Ge mig styrka! Och ge mig några tusenlappar extra så jag kan inhandla ny laptop inom kort!


Sommarnöjen

Förutom att man självklart kan sola och bada när vädret tillåter finns det en mängd andra saker man kan roa sig med. Mina barn har sedan länge haft väldigt roligt framför TV:n som är kopplad till ett PS2. Olika Singstar-spel har fått många timmar att passera obemärkt - för dom alltså - jag har märkt det ;) Det har säkert grannarna med! Skoj har dom haft i alla fall. Nu har sonen sparat ihop pengar och inhandlat ett Guitar Hero också. Här har nu rockats loss några timmar i eftermiddag. Det verkar väldigt kul! Själv har jag tvättat hela dagen och håller fortfarande på men jag kan tänka mig att testa den där gitarren vid tillfälle ;) Annars gillar jag ju att läsa spännande böcker och har nu inhandlat en pocketbok som jag tänkte försänka mig i under kvällen. Vad har ni för sommarnöjen?

     

Frukostprenumeration

Vaknade vrålhungrig idag! Jag gjorde nog av med en del energi igår ;) Hur som helst kan man nu prenumerera på frukost. En 30-sekunders frukost som innehåller allt kroppen behöver i rätt balans. Kolla in det genom att klicka HÄR!

                                 

RSS 2.0