Dagens cykeltur

Idag har då jag och Nicklas (sonen) cyklat till mitt jobb trots att jag är ledig :/ Jag har tänkt att jag ska cykla till och från jobbet och då måste jag ju veta hur lång tid det tar. Det tog lite mer än 30 minuter att cykla dit. Vi pausade cirka 10 minuter och drack var sin flaska mineralvatten. Sen var det lika lång väg hem. Det känns i låren. Fastän jag promenerar mycket annars är det helt andra muskler som används när man cyklar.
  
All aktivitet ska ju räknas in och hur många steg motsvarar då olika aktiviteter?

Simma 30 min = 3000 steg
Cykla 30 min = 3900 steg
Golf 30 min = 2300 steg
Inlines 30 min = 3600 steg
Aerobicspass = 8500 steg

Så med cykelns hjälp blir det nog inga problem att få ihop veckans steg i fortsättningen :)


Härliga måndag!

Vad kan bli bättre än att vakna en måndagsmorgon och veta att man är ledig? Så ställer jag mig på vågen och har minskat 0,6 kg senaste veckan! Jag kanske ska gå och lägga mig igen så jag inte riskerar att något förstör denna underbara dag! ;)

Jag klarade det :)

Jag tog igen stegen jag missade förra veckan! Såå duktig jag är :) Totalt blev det 80535 steg denna vecka.

Nu kan jag gå och lägga mig med gott samvete och snussa gott. Go´natt, go´natt!

Inbjudan

Bara två veckor efter att jag registrerade mig som Buzzador kom den första inbjudan att testa en gratisprodukt. Det gäller en produkt som ska få vovvens päls att glänsa :) Naturligtvis vill jag testa den! Jag ska klippa henne inom kort (det gör jag själv) och när vi sen testar produkten, som heter Dermoscent och är i form av en spot-on-lösning, hoppas jag att hon blir finare än någonsin ;)

Vill du också testa gratis produkter och tjänster? Registrera dig HÄR
Vill du veta lite mer först kan du klicka HÄR

Här är några gamla bilder från en annan gång när jag klippt Ronja och gjort henne fin:
 

Tänk på vad du dricker!

De flesta som försöker gå ner i vikt tänker på vad dom äter, men inte alltid på vad dom dricker. Visste du till exempel att en stor stark innehåller lika många kalorier som en tårtbit! (En 40 cl starköl innehåller 186 kcal och motsvarar 11,6 sockerbitar).


Grundregeln är att ju högre alkoholhalt desto fler kalorier.
En 4 cl whisky innehåller 89 kcal och ett glas rött vin (15 cl) 108 kcal.
Väljer du vitt vin (15 cl) får du i dig 101 kcal
och en GT (4 cl gin + tonic) innehåller hela 150 kcal.Ovanstående information och mycket mer finns i detta lilla häfte som går att hämta på systembolaget. Du kan också kika i boken HÄR

Det blir alltså till att ut och gå, springa, cykla, simma eller vad som helst för att göra av med de tomma kalorier man får i sig via alkohol. Man kan naturligtvis begränsa sitt intag till festliga tillfällen för att underlätta viktminskningen. Var och en väljer själv. Huvudsaken är att man gör medvetna val.

Eureka!

Nu tror jag att jag har löst problemet med att jag går för få steg de dagar då jag jobbar. Istället för att sjunka ner som en säck potatis i personalrummets soffa på rasten gick jag idag på en halvtimmes promenad. Hjärnan blev syresatt, blodcirkulationen kom igång och förhoppningsvis når jag veckans mål (79341 steg).

Dessutom har jag tänkt att jag ska börja cykla till och från jobbet. Det är ungefär en mil dit och en mil hem. På måndag när jag är ledig ska jag och sonen test-cykla för att se hur lång tid det tar.  Och hur mycket kraft det tar ;)

Läckra shake-recept

Idag bjuder jag på några smarriga lunch-recept. Stommen i dessa recept är ett proteindrinkpulver från WellnessCenterOnline

Strawberry Sensation

2 msk Proteindrink, Jordgubbssmak
2,5 dl mellanmjölk
5 jordgubbar
½ banan
ev några isbitar

Blanda i mixer. Jättegott!
 
Hawaiian

2 msk Proteindrink, Vaniljsmak
1 dl mellanmjölk
1 dl apelsin/ananasjuice
1 dl kokosmjölk
ev några isbitar

Blanda i mixer. Mums!
 
Coco-Coffee

2 msk Proteindrink, Chokladsmak
2,5 dl mellanmjölk
1 tsk pulverkaffe
ev några isbitar

Blanda i mixer. Njut!
 

Älskade barn

   
Idag bara kände jag för att lägga upp lite bilder på mina barn.

Linette är 20 år, bosatt i Kalifornien. Kortet togs på Valborgsmässoafton då hon var i Sverige på besök.
Johanna fyller 18 i juli, bor hemma, studerar på Byggprogrammet - har ett år kvar.
Nicklas är 14 år, cyklar väldigt mycket på enhjulingen han fick i födelsedagspresent.
Linda ska bli 11 i augusti, här äter hon sockervadd när vi var i Skara för några veckor sedan.

Härliga individer som vållar mig både smärta och glädje (precis som det ska vara).

Motion & Förbränning

Som jag ser det finns det två bra hjälpmedel när man vill gå ner i vikt:
Herbalifes produkter och Motion!

Kroppens kaloriförbränning beror på hur mycket man väger, vilken form man är i, hur mycket man tar i under motionspasset och flertalet andra faktorer. Här kommer i alla fall en tabell tänkt att utgöra riktmärken. Förbränningen är beräknad på 30 minuters aktivitet för en person som väger 70 kg.

Spinning316 kcal 
Cykling286 kcal
Simning; bollspel256 kcal
Gräsklippning226 kcal
Rensa ogräs; promenera; ridning196 kcal
Vanlig dans; städning166 kcal
Golf; Yoga136 kcal

Långtur i skogen

Idag har jag varit ledig och tillbringat ett par timmar med att promenera i skogen.
Ronja (min vovve) tyckte det var toppen och hon fick sällskap av kompisarna Frasse och Santo. Jag hade sällskap av Gittan och Gustav. Mycket trevligt. Solen sken, hundarna lekte och badade, vi blev svettiga och brände kalorier. Fast vi stannade och fikade ungefär halvvägs: smörgåsar och protein-bars. Vi gick cirka 8,5 - 9 km i varierande terräng. Jätteskönt! Skogen bjöd oss på smultron  - så små och söta, och vi såg massor med björnbärsris men där fanns inga mogna björnbär än.
  

Galen i choklad?Finns det något godare än choklad? Jag tror inte det. Nu är ju tyvärr inte choklad särskilt nyttigt såvida den inte är mörk och innehåller minst 70 % kakao. Jag gillar mörk choklad men ibland vill man bara frossa i mjölkchoklad :) 

Låt oss göra en liten jämförelse!

100 g Marabou Schweizernöt100 g Herbalife Choklad
560 kcal389 kcal
7,9 g protein29 g protein
49 g kolhydrater45 g kolhydrater
37 g fett12 g fett

Mindre fett , mindre kalorier och mer mättande, muskeluppbyggande protein i Herbalife Choklad alltså! Dessutom innehåller Herbalife Choklad en hel del vitaminer; bland annat vitamin E, B1, B2, B6 och B12.

Herbalife Choklad finns i tre läckra smaker (Choklad/Jordnöt, Vanilj/Mandel och Citron/Citrus) och du kan köpa den på WellnessCenterOnline.
Du har 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti! Prova du med - jag älskar dom!

Kramar

Jag fick ett så kallat "kedje-mail" idag. Egentligen gillar jag inte såna. Den här gången skulle man skicka en massa kramar vidare till så många som möjligt för att förgylla deras dag. I och för sig är väl det en god anledning men jag har skickat såna mail miljoner gånger. Nu lägger jag istället ut en bunt kramar här i bloggen till alla er som läser den. Kramar är ju trots allt väldans trevliga ;)
 

En kvinnas liv

Det är svårt att vara kvinna....

Man ska tänka som en man,
uppföra sig som en dam,
se ut som en ung flicka
och arbeta som en häst.

 

Kom visst av mig....

Upp 0,9 kg . Jag kan inte fuska någonting utan att det syns på vågen. : (

Ska jag ge upp? Så fan heller! Nu ska jag ta igen dom missade stegen, hålla igen på frestelserna och följa mitt viktminskningsprogram till punkt och pricka så att det blir roligt att rapportera nästa måndag.

Denna vill jag ha som belöning när jag når mitt mål:
 

9341 steg för lite

Det är ju fruktansvärt! Det innebär ju i princip att jag legat i koma en hel dag denna veckan. Jag får helt enkelt lägga på 9341 steg på nästa vecka och satsa på minst 79341 steg så jag kommer i kapp.

Stoppade dessutom i mig 5 singoallakex ikväll. Jag skäms! Och inte blev det bättre när jag läste på paketet att ett kex innehåller 70 kalorier. Det låter kanske inte mycket men det betyder att 5 kex motsvarar en balanserad middag rent kalorimässigt. Hade jag inte tyckt så illa om att spy hade jag nog kastat upp kexen på stört. Jag fasar för vågen imorgon bitti och lovar mig själv dyrt och heligt att veckan som kommer ska bli en vecka utan fusk och med minst 79341 steg!

oj, oj, oj....

Hemma på rast och det känns i benen som om jag gått flera mil idag. Men när jag tittar på stegräknaren har jag gått 2000 steg. Det är ju ingenting!!! Jag som brukar gå långa rundor med vovven utan att bli trött i benen. Samma fenomen upplevde jag ju på Skara Sommarland förra helgen. Det måste bero på att jag står mycket och att man går på ett annat sätt, många korta små turer istället för en rejäl promenad. Det blir svårt att klara veckans mål (70000 steg) när jag ska jobba så förbannat mycket. När jag är ledig rör jag mig alltså betydligt mer än när jag jobbar. Det kan inte vara annat än skadligt att arbeta! ; )

Dessutom har jag fuskat med dieten. Det blev paj och glass hemma hos mamma igår och en del smått och gott har slunkit förbi läpparna och via matstrupen hamnat i magen även på jobbet. Därifrån tar det sig snabbt vidare till framförallt lår och höfter eftersom jag är av kvinnligt kön. Kan det klassas som arbetsskada tro? ; ) Vi får se på måndag exakt hur mycket jag slarvat och då kommer jag att få ta mig själv i kragen, det är jag säker på. Nu ska jag vila mig en stund, sen bär det av tillbaka till mitt fördärv, dvs jobbet. Där man äter fel och rör sig för lite. Jag får nog ta mig en ordentlig funderare på hur jag ska lösa det lilla dilemmat. Om jag nu ska lyckas bli en kalaspingla till min 40-årsdag alltså.

Glad Midsommar!

Så här ser min helg ut:

idag jobbar jag 15-21
fredag jobb 8-16.30, sedan midsommarfirande hos mina föräldrar
lördag jobb 7-13 samt 16-21.15
söndag jobb 8.15-16.30

Vad gör ni för något? Hur firar ni midsommar?


Nu har jag provat...

...det ena receptet från förra inlägget. Jag ska jobba (undersköterska) ikväll så jag gjorde fruktomeletten till frukost. Får dricka shake till lunch och middag idag. Det gick lika fort som att göra shake faktiskt. Jag tog 1 tsk kanel och hade skivad mango på burk i skafferiet. Valnötter fick jag vara utan men det hade säkert varit gott det med.

Mitt betyg: 5 stjärnor av 5 möjliga! Jättegott! Testa du med!

Spännande recept

Jag hittade två spännande recept på http://metrobloggen.se/food
Det är en nyligen utbildad näringsfysiolog som driver bloggen och jag ska i alla fall prova recepten!

Proteinrik fruktomelett

Enormt god, nyttig, proteinrik och lättlagad måltid!
Går att variera beroende på energibehov (beroende på hur många äggulor man tar).


Gör den så här:
1 helt ägg
3 äggvitor
Kanel
Valfri frukt eller bär, exempelvis 1 mango
Några valnötter

Rör ihop ägg och äggvitor med kanel och stek som en vanlig omelett. Sen kan man antingen hälla på skivad frukt på omeletten i stekpannan, så man får en "inbakad" omelett fylld med frukt, eller ha frukten på sidan som på bilden.
Avsluta med att strö över lite hackade nötter.

Det går att variera i oändlighet, eftersom det finns så många olika frukter man kan använda! Bär fungerar också jättebra!

Detta är en proteinrik och mättande måltid, med bra fettsyror från nötterna och bra vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer från frukt och bär, dessutom en blodsockersänkande effekt av kanelen.

Fungerar även jättebra som frukost!


Nyttig wok!

En nyttig och god wok med vitkål som bas, i stället för ris eller nudlar eller vad man nu brukar ha.


Bas:

Vitkål
Paprika
Lök (valfri)
Vitlök
Minimajs
Vattenkastanjer

Strimla vitkål och paprika, hacka lök och vitlök och stek upp allting i lite olivolja. Tillsätt även minimajs och vattenkastanjerna. Krydda med varlfri krydda. Jag använder örtsalt, chilipeppar och koriander. 

Som proteinkälla kan man variera sig; strimlad kycklingfilé, räkor, qourn, tofu, bönor m.m. Beroende på vad man är sugen på! 

Häll i proteinkällan och rör om och stek en stund med grönsakerna sedan är det färdigt att äta! 

Perfekt måltid med inte alltför mycket kolhydrater, och högt proteinvärde och nyttiga grönsaker.
Vill man ha lite mer fett i är det supergott att blanda i lite cashewnötter.
Vill man ha mer kolhydrater kan man servera med ris eller pasta.


Imponerad

Intet ont anande inhandlades en styck enhjuling i present åt min 14-årige son för 2 veckor sedan. Då förstod jag inte hur mycket man faktiskt kan göra med en enhjuling, inte heller att jag skulle vara tvungen att lära mig ett helt nytt språk.

Jag var helt säker på att sonen skulle lära sig att cykla på denna tingest och så var också fallet. Det tog 2 dagar! Sedan dess har han ägnat sin tid åt att träna in olika trick. Nu hoppar han till exempel uppför trappor som ingenting (på sin enhjuling!) Det handlar om twist, spin, grab, crank och jag vet inte allt. Det är en hel subkultur som jag inte visste fanns.

Jag är imponerad både av hur fort han lär sig dessa trick och hur fort han lär sig det nya språket . Vi har givetvis förevigat det hela på film med hjälp av våra mobiltelefoner och jag hade tänkt lägga ut filmerna här. Tyvärr räcker mina tekniska kunskaper gällande filformat, formatering, uppladdning av filer osv i dagsläget inte till för detta. Jag tar tacksamt emot tips så att ni alla ska kunna se min son in action.

Imponerad är jag också över hur en hel dag kan gå så fort att man knappt hinner uppleva den. Vissa dagar bara försvinner! Tvättat har jag gjort, städningen har jag inte ens börjat med än...

Förbannade onsdag!

Efter regn kommer sol och den kom idag när jag ska städa! Dessutom har jag tvättstugan så det kommer inte att bli mycket utevistelse idag.
 
Måste ju klart ut med hunden, men det får bli snabba rundor mellan sysslorna. Säsongens sista klubbkväll går av stapeln idag så här måste ju se någorlunda ut.

Middagstips

Att laga en god och balanserad måltid är jättelätt. Här är ett tips:

Stora potatisar tvättas och delas på längden. Skalet ska vara kvar. Pensla snittytan med olivolja och krydda med exempelvis grillkrydda. In i ugnen 200 grader ca 45 minuter.

Under tiden gör du en smarrig sallad. Allt ska skäras i små bitar. Använd många olika grönsaker i många olika färger. Exempel: sallat, spenatblad, ruccola, tomat, purjolök, kidneybönor, majs, mandarinklyftor (konserverade), och till sist lite balsamvinäger.

Grilla magert kött, exempelvis kycklingfilé eller fläskfilé, gärna marinerat. Ingen sås behövs men om man tvunget vill ha sås tar man mini créme fraiche och blandar i lite mango chutney. Klart!

Servera och njut ihop med livets dryck - vatten!

P.S. Tänk på att ta mycket kött och sallad men lite mindre potatis så är detta en mycket bra måltid. Kom ihåg dina tabletter om du står på ett viktminskningsprogram eller ett näringsprogram från WellnessCenterOnline

Grön mask

Dålig kost leder ofta till att huden reagerar. Så fick jag ju också finnar (akne) när jag stod på "Sommarlands-diet" ett par dagar.

Bästa sättet att bli av med hudåkommor är via kosten. Det påverkar så mycket som 70 % av hur vår hud mår och hur den ser ut. Resterande 30 % kan vi påverka utifrån med hjälp av hudvårdsprodukterJag använder en djuprengörande mask (se bilden) vid behov
Dagligen använder jag rengöringsgelé, ansiktsvatten och fuktkräm med solskyddsfaktor

Läs mer om hudens behov på www.nourifusion.com/se
Jag kan varmt rekommendera dessa produkter och de finns att köpa på www.wellnesscenteronline.biz

Helt sjukt...

Idag på morgonen gjorde jag något som gör mig lika förbannad varje gång. Därför händer det inte så ofta men ibland är man ju tvungen.

Jag ringde till en sjukvårdsinrättning för att beställa tid hos en ögonläkare. Ögonen värker, rinner och jag får dimsyn. Via sjukvårdsrådgivningen har jag fått svaret att jag absolut bör låta ögonen undersökas. Okej då.


I mellanskåne, som består av de 3 kommunerna Hörby, Höör och Eslöv, finns bara ett ställe med ögonläkare så jag ringde dit. Jag fick en tid den 14 oktober. Den 14 oktober!!!! Visserligen i år, men ändå! Det är om 4 (fyra) månader. Innan dess har kanske ögonen trillat ut, jag har kanske blivit blind, ja vad som helst kan ju hända på 4 månader. Med tanke på hur ont jag har kanske jag har hunnit bli tokig och kommer förutom ögonläkare också att behöva psykvård. Kanske bäst att ringa och boka redan nu?

Skämt åsido, jag menar att det är förbannat dåligt att man i "välfärdssverige" med våra höga skatter ska behöva vänta i 4 månader för att få ögonen undersökta. Det är väl för fan nu jag behöver det! Inte konstigt att jag går till doktorn så sällan, Jag trodde det berodde på att jag inte ringer dom ifall jag inte verkligen behöver det men nu inser jag att det bästa vore att ringa runt och boka tid lite här och där  så kanske man faktiskt råkar få in en fullträff och får en tid lagom till problemen uppstår. Så nu tror jag att jag ska boka tid för höftledsröntgen, bröstcanceroperation och lite annat smått och gott så att jag säkert har en tid när problemen dyker upp.

Varm choklad

Även på sommaren kan man bli lite frusen på kvällskvisten. Då är det gott med varm choklad. Men det är ju det där med kalorier, eller hur? När man vill gå ner i vikt kan man ju inte dricka sånt...

Men jag har hittat lösningen! Det finns ett chokladpulver som heter Options som man blandar med varmt vatten och vips - en kopp varm choklad med mindre än 40 kalorier. Det kan man unna sig även när man står på ett viktminskningsprogram. Jag köper den på Ica och jag tycker den är jättegod!

Nu sitter jag här och dricker en kopp och sen kan jag sova gott, jag har gått över 10000 steg idag, ätit min shake och är tillbaka på banan. Det där halvkilot som turen till Skara Sommarland kostade mig är snart ett minne blott.

Sov gott du med! Och stick iväg till Ica imorgon för att köpa Options Chokladpulver : )

Arbetsuppgifter

Som Wellness Coach har jag många varierande arbetsuppgifter. Självklart försöker jag stötta och peppa dom som väljer att använda våra produkter. Jag sköter lager, beställningar, transport, försäljning, bokföring, PR, ordnar Home Party, Wellness-träffar, går på utbildning och mycket mera.

Just idag har jag promenerat med Ronja (vovven) och delat reklam. Det är en härlig arbetsuppgift eftersom jag får gjort många saker samtidigt: Ronja blir rastad, jag får motion och reklamen kommer ut. Dagens reklam såg ut så här:

Reklam
Hu, vad hemskt!!

Att leva på Sommarland-diet ett par dagar är direkt förödande! Kolla bara vilka symptom som uppstod i min kropp:

1. Upp ½ kg
2. Plus 1 cm i  midjan
3. Förstoppning (förmodligen för lite fiber och för lite vatten)
4. Halsbränna
5. Andfåddhet
6. Finnar (akne)

Vad har jag ätit då?

Till frukost har det blivit shake (och en fralla). Lunch dag 1 blev den flottiga hamburgaren jag skrev om igår tillsammans med pommes frites. En mjukglass på eftermiddagen och till middag åt vi Pizzabuffé. I sanningens namn åt jag också 3 st Singoalla-kex på kvällen. Lunch dag 2 var Pasta m köttfärssås. En negerboll till mellanmål och på hemvägen stannade vi på McDonalds där jag åt Kycklingburgare med pommes strips. Jag har druckit light-läsk, vatten (inte så mkt som jag borde) och juice. Min frukostshake har jag blandat med mellanmjölk.

Vad kunde jag gjort annorlunda?

Jag kunde haft egen mat med mig. Det fanns inte mycket nyttigt att välja på (typ inget alls). Jag kunde skippat de onyttiga mellanmålen och istället ätit herbalifes proteinsnacks (som jag faktiskt hade med mig). Jag kunde druckit 2 shakes om dagen och bara ätit 1 fettdrypande, onyttig, fiberfattig, näringsfattig sommarland-måltid per dag.

Med tanke på de hemska symptom som kroppen fick kommer jag nog inte att göra om samma misstag i första taget. 

Bra jobbat!

Jag känner mig duktig! Totalt 74586 steg denna vecka.
Det är en bra bit över målet på 70000 (dvs 10000 per dag).

Klicka Här

Topp 10

Tänkte dela med mig av min egen Topp 10-lista när det gäller Herbalifes produkter. Jag blir jätteglad om du delar med dig vilka som är dina favoriter. Klicka bara på Tyck till här (under detta inlägg) och skriv vad du tycker!

1. Proteindrinken! Vanilj är min favorit men jag använder alla smakerna utom Cappuccino (jag hatar kaffe).
2. Örtdryck! Det blir flera koppar dagligen. Uppgiggande och gott!
3. Proteinsnacks! Min favorit är citrus/citron.
4. Fuktgivande schampo och balsam med Aloe Vera. Mitt hår luktar gott, har inga kluvna toppar och är lätt att kamma.
5. Läppkräm (Skin Activator). Otroligt dryg och tusen gånger bättre än Lypsyl.
6. Niteworks! Hjälper mig sova gott om nätterna och lindrar min migrän.
7. LiftOff! När jag behöver fokusera, exempelvis vid bilkörning.
8. Herbalifeline! Omega 3 i sin renaste form är kanon för både kroppen och knoppen!
9. Aloe Örtkoncentrat. "Balsam för magen".
10. RoseOx! Ser till att mitt immunförsvar är på topp.

Egentligen ligger alla 10 på första plats :D
Dessutom gillar jag NouriFusion-serien, Radiant C, Aloe Vera Gel och faktiskt alla övriga produkter. Men ska man nu göra en Topp 10-lista måste man ju välja ut 10 stycken och det är det jag gjort ovan.


Katastrofer!

Världen är full av katastrofer men mina är värst, i alla fall för mig. Man åker bort 2 dagar och allting är förstört. Hur kan det bli så?

Vaknar i morse och inser att frysen av någon outgrundlig anledning blivit avstängd. Allting badar i vatten och det är bara att slänga maten, torka upp vattnet samt köra och handla. Alltihop innan frukost!

Dessutom fasar jag för morgondagens vägning, utbudet av nyttig mat på Skara Sommarland var inte direkt stort.

Hamburgare
Vi fick bland annat de flottigaste hamburgare jag någonsin sett till lunch dag 1. Dom var goda, det är inte det, men förmodligen innehåller en sådan en hel veckas kaloribehov.
Mjukglass

Dom som följer min blogg vet att mjukglass är den godaste glass jag vet så naturligtvis blev det en sån också. Inte rör man sig så mycket som man tror heller. Man är ute hela dagen och blir jättetrött i benen men stegräknaren ljuger inte - cirka 8000 steg per dag duger inte om man äter sådan mat. Varför blir man så trött i benen då? Förmodligen står man mer än annars.

Om du ska åka till liknande ställe är mitt råd att ta med egen mat! Vi får se imorgon hur förödande 2 dagars Sommarland-diet kan vara.

Skara SommarlandVi åker med barnen fredag morgon och kommer hem lördag kväll. Jag kan nås på mobilen men kommer inte att ha tillgång till datorn.

Jag packar ombyte, shaker, pulver, piller men drar ner till ett hålla-vikten-program vilket innebär 1 shake per dag och 2 vanliga måltider. Förhoppningsvis blir det inte för många frestelser och på söndag går jag tillbaka till viktminskningsprogrammet!

Nästa inlägg kommer alltså på söndag! Trevlig helg!

Fiende # 1

Sötsug! Jag lider inte av det egentligen men ett par dagar varje månad är jag så sötsugen att jag håller på att få dåndimpen. Måste bero på kvinnliga hormoner, eller? Jag hittade en bra hälsosida om just hormoner (och mycket annat). Klicka HÄR! Där är massor med intressant läsning.

Sötsug beror ju annars oftast på att kroppen saknar något (näringsämne) och eftersom jag äter Herbalife-produkter behöver jag ju inte oroa mig för det. Jag är som sagt inte heller sötsugen i vanliga fall, vilket jag ofta var innan jag kom i kontakt med Herbalife och riktigt god näring.

Vad gör man då dessa dagar när sötsuget slår till? Gömmer sig i garderoben? Det som funkar resten av månaden tycks inte funka just dessa dagar. Finns det fler som känner likadant?

Inre näring

Precis som det låter så handlar inre näring om det vi stoppar i oss. Här hittar du alla inlägg som handlar om kost, kosttillskott och kroppens behov av näringsämnen. För att må bäst och orka mest är det viktigt vad vi stoppar i oss. Alla har olika behov - därför välkomnar jag frågor så att varje läsare kan få ett individuellt anpassat svar.

Min receptsamling hittar du genom att klicka här.1. Vanlig mat
2. Individuellt anpassade näringsprogram
3. Kosttillskott

Aktuella inlägg i denna kategori: (Klicka på länkarna)

E-nummer
Färger och ORAC-värden
Hälsosamt julgodis
Timjan
Ingefära
Basilika
Katrinplommon
Honung
Kanel
Selen
Varför kosttillskott?
Rekommenderat dagligt intag (RDI)
Zink
Tofu
Vatten
Havregryn = Bättre hälsa
Rött kött
Proteinets kraft
Magnesium
Järn
Krom
Vitamin K
Resveratrol (en antioxidant)
Vitamin E
Vitamin D
Vitamin C
Vitamin B12
Quorn - gott & nyttigt
Vitamin B9
Vitamin B8
Vitamin B6
Vitamin B5
Vitamin B3
Vitamin B2
Vitamin B1
Intelligent näring
Vitamin A
Förbättra kroppens näringsupptag
Ät dig frisk! (mot depression)
Frukt & Grönt
Rött vin och mörk choklad
Slipp sötsuget
Fetter
Fiber
Kolhydrater
Mellanmål
Immunförsvar
Omega-3
Vitaminer och mineraler
Viktigt med rätt frukost
Sportdrycker


Skolavslutning

Idag gick min näst äldsta dotter ut 2:a ring på Byggnadsprogrammet. Hon vill bli murare och plattsättare; kom hem med G och VG i betyg. Dessutom hade hon tilldelats en Premium av Byggnadsindustrins Regionala Yrkeskommitté, Skåne för visad yrkesskicklighet, ordningssinne (dom har definitivt inte sett hennes rum), gott kamratskap samt visat intresse för utbildningen.

Jag är glad för hennes skull och väldigt stolt. I sommar ska hon arbeta där hon gjort sin praktik under året och trots att jag inte var med på hennes avslutning när hon fick ta emot denna fina utmärkelse blir jag rörd och börjar nästan gråta när jag tänker på det. Varenda skolavslutning mina barn varit med om har jag gråtit - snacka om sentimental morsa! Ja, ja, det finns värre saker man kan gråta för, eller hur? Glädjetårar kan man ju leva med.

Varje år när det är skolavslutning bjuder jag mina barn på marängsviss. Så också detta året. Jag skall inte äta någon marängsviss själv dock. Det har jag bestämt. Varken idag eller imorgon när övriga kids har skolavslutning.


Dålig lunch

Mackor (smörgåsar) är bland det absolut sämsta man kan äta till lunch! I alla fall om man vill gå ner i vikt. Bröd har hög fetmafaktor (enligt Professor Birger Svihus - sidan är på norska) och oftast är det inga nyttigheter man har på brödet heller. Lättmargarin, ost och skinka blev det för min del på fullkornsbröd till lunch idag. Ajabaja! Men jag har inte ätit en smörgås på 2 ½ vecka och det är ju faktiskt gott, precis som allt annat som är onyttigt. Till frukost och till middag äter jag shake som jag gör med näringsrikt proteindrinkpulver och till mellanmål blir det frukt.Enkelt, gott, snabbt och näringsrikt. Om mackor är bland det sämsta man kan äta så är i alla fall shaken det bästa man kan äta. Intelligent näring!

Hatar städning

Idag är det dags för veckostädning. Av olika anledningar sker detta på onsdagar i mitt hem. Jag hatar att städa! Man hinner inte bli färdig förrän skiten börjar samla sig på nytt. Otacksamt slavgöra är vad det är. Ingen märker heller att man städar men om man inte städar då märker alla det.

Önskar jag hade en sådan där självgående dammsugare så kunde den tuffa runt alltid och se till att här var dammfritt. Tills vidare får jag väl dansa runt med min gammaldags drake så det blir plats för ny skit här...

Snedsteg

Alla har väl snubblat och vet hur det känns? Att ta ett felsteg och tappa balansen, att snava över en sten och trilla framstupa eller halka på isen en kall vinterdag och trilla pladask! Hur man snabbt tar sig på fötter och kollar ifall någon sett fadäsen INNAN man känner efter om man har skadat sig. Ingen behöver heller få veta något såvida man inte faktiskt skadat sig, eller hur? De få sekunder som själva fallet varar är man nästan maktlös, inte många tankar hinner fara genom skallen och inte är det något man kan göra åt situationen förrän efteråt.

Precis så är det också när man står på ett viktminskningsprogram och gör ett snedsteg. Det är bara det att det märks efteråt även om ingen sett det för kläderna sitter lika hårt och vågen står envist stilla. Idag råkade jag ut för mitt första snedsteg - ja, jag är bara människa jag med ; )

Det finns bara en sak att göra: Erkänna sitt misstag och ta sig tillbaka på den smala vägen illa kvickt. Att inte låta ett tillfälligt snedsteg förstöra hela viktminskningsprogrammet. Det är inte kört bara för att man faller för en frestelse. Jag tänker genast resa mig upp och fortsätta min resa - jag föreslår att du gör detsamma när du råkar trilla dit.

För att reparera lite av skadan kan man ju såklart vara lite extra fysiskt aktiv och bränna lite extra kalorier:

Det finns ett trevligt litet hopprep som räknar både antal hopp och förbrända kalorier HÄR

Tankar om välfärd

Det är fler människor i världen som lider av övervikt och fetma idag än som svälter, enligt WHO. Det manar till eftertanke.


Människokroppen är gjord för att röra sig, den uthärdar svält bättre än den klarar övervikt. Nu menar jag absolut inte att vi ska svälta oss! God näring är ett måste för att man ska må bäst och orka mest. Men vi lever i ett samhälle där vi inte behöver vara utan någonting. Mat finns i överflöd, både nyttig och onyttig sådan. Öppna kylskåpet - stoppa i munnen. Det är den fysiska aktivitet som krävs för att få mat i sig. En del måste också sätta sig i bilen, köra till affären, lägga varorna i en vagn och putta den till kassan, packa i påsar, lägga i vagnen igen, putta ut till bilen...ja, ni förstår min poäng.

För att inte bli överviktig i ett samhälle som vårt krävs det en del arbete (både mentalt och fysiskt) såvida man inte betingats med gener som gör det omöjligt att gå upp i vikt. Det finns sådana människor även om dom inte är många. Man måste helt enkelt ta medvetna beslut om vad man ska stoppa i munnen, när och hur man ska röra på kroppen osv. Bättre var det förr när man måste springa ikapp bytet, inte hade godis runt hörnet etc. Bättre för kroppen alltså. Inte för att jag vill tillbaka i tiden men om vi nu lever i ett överflödssamhälle får vi väl tänka till. Vill vi vara överviktiga och drabbas av allsköns välfärdssjukdomar tills mänskligheten så småningom dör ut? Väntar vi på att någon vetenskapsman (eller kvinna) ska komma på den utlimata medicinen som gör att vi kan fortsätta vältra oss i snabbmat, kakor, godis och glass samtidigt som vi sitter framför tv:n eller datorn utan att gå upp i vikt?

Jag fyller 40 i år och tror inte att den medicinen kommer under min livstid. Därför har jag bestämt mig för att ändra min livsstil, äta sundare, röra mig mer, må bättre och leva lite längre. Jag använder Herbalifes produkter därför att dom är vetenskapligt framtagna och hela tiden utvecklas av näringsspecialister vilket gör att jag kan känna mig trygg. Trots att jag minskat kaloriintaget rejält och börjat gå ner i vikt så svälter jag inte. Kroppen får god näring och jag mår bra varje dag. När jag säger nej tack till kakan som bjuds, eller tittar bort när jag går förbi godishyllan i affären är det medvetna beslut jag tar som ska leda till bättre hälsa, normalvikt och välmående. Det är jag som har kontroll över min kropp när jag dricker en shake istället för att äta en hamburgare och det känns förbannat bra!

Smarrig frukost

1 tallrik vaniljyoghurt, 1 skivad banan och 2 msk proteindrink-pulver, Cookies & Cream. Mumsfilibabba!


0415-135 61 alt. 0735-326 118

Aloe VeraAloe Vera har läkande egenskaper, verkar lindrande och återfuktande. Aloe Vera är också gynnsamt för matsmältningen och innehåller vitaminer, mineraler, enzymer och aminosyror. "Balsam för magen" alltså. Själv är jag förtjust i Aloe Örtkoncentrat som har räddat min dag många gånger. Min mage är känslig och jag får ibland väldigt ont i magen, då hjälper Aloe Örtkoncentrat snabbt och effektivt.

Jag är också väldigt förtjust i övriga Aloe Vera-produkter såsom fuktighetsbevarande schampo och balsam, Aloe Vera Gel, Lindrande Spray, Duschtvål mm mm.

Aloe Vera både utifrån och inifrån alltså!

Hälsosamt på Scandic

Idag har jag varit på shopping-tur. Det blev nya sandaler och "gummi-tofflor" samt lite annat smått och gott. Lunch inmundigades på Scandic Hotel och glatt överraskad blev jag när jag såg att de hade en lite hälsosammare meny vid sidan om den ordinarie. Jag valde kycklingfilé med haricot vertes och varm bulgursallad tillsammans med tomat- och olivsås. Jättegott! Till detta drack jag mineralvatten och kan stolt säga att jag ännu inte fallit för någon onyttig frestelse.

Så om du är på resande fot och ska äta ute kan jag varmt rekommendera ett besök på Scandic Hotel som finns lite varstans i vårt avlånga land.


Besviken

Måndag morgon=vägning. Minus 3 hg. Efter förra veckans 3 kg känns det som ett hån. Jag har ju skött mig exemplariskt hela veckan, inte fuskat en enda gång, gått mina 10000 steg per dag och försakat det som en gång gett mig övervikten. Kunde man inte få se större resultat då?

Men jag vet ju att en viktminskning på 0,5 - 1,0 kg per vecka är att vänta sig och jag har ju faktiskt gått ner 1,65 kg per vecka om man slår ut det. Varför blir man då besviken? Varför känns det då tungt att påbörja ännu en vecka?

Passar på att ta fram måttbandet också och inser att det försvunnit hela 6 cm i midjan på två veckor! Då blir jag genast lite taggad igen för jag vet ju att det betyder att jag tappar fett och behåller muskelmassa när jag tappar fler centimetrar än kilo. Självklart kör jag på, vi får se vad som händer denna veckan...

Veckans totala steg

70449 steg! Målet är satt till 70000 eftersom det motsvarar 10000 steg per dag. Jag är nöjd. Stegräknaren som jag skrivit om tidigare har blivit min vän och följeslagare. Vill du också ha en? Klicka HÄR
None

Hemlagad "herba-glass"

Det bästa jag vet i glassväg är mjukglass men det kan jag ju inte stoppa i mig. Nu gäller det ju att få resultat på vågen. Imorgon är det dags att väga mig igen.

Denna ljuvliga söndageftermiddag gjorde jag därför min egen "mjukglass" genom att ta 2,5 dl mellanmjölk, 2 msk proteindrinkpulver med vaniljsmak och 2,5 dl frusna bär. (Jag tog hallon men man kan ju lika gärna ta jordgubbar, blåbär eller vad som helst). Alltihop kördes i mixern, som förresten aldrig lämnar diskbänken, hälldes upp i tallrik och avnjöts med sked. Eftersom jag gillar sötsaker hade jag också Suketter Strö i min "glass" men det är ju valfritt. Detta kan jag varmt rekommendera till alla som vill njuta av en  glass utan extra kalorier. Dessutom full med vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Bättre kan det inte bli!

Skogspromenad

En varm, solig sommardag när man inte åker och badar finns det egentligen bara ett annat ställe där jag trivs - i skogen. En promenad genom luftig bokskog, mörk granskog (som inte är lika trevligt), längs med porlande bäckar och över ängar med diverse kreatur i sällskap med vinden, solen, fågelkvitter och insektssurr. Det är livet på en pinne! En vovve som uppskattar både mig och skogen, skuttande vid min sida och plaskande i de svalkande vattendragen, förgyller också tillvaron. Dessutom underlättar all fysisk aktivitet viktminskning och nu närmar jag mig veckomålet med raska steg :D (Följ mina promenader på mätstickan högst upp på bloggens förstasida - jag uppdaterar den varje kväll).   Frestelser

Kakor är gott! Men jag har inte ätit några. Jo, det har jag förstås gjort många gånger men inte idag. Trots att möjligheten funnits, jag har t.o.m. hållt kakor i handen, känt lukten av kakor på mina fingrar och gudarna ska veta att det är svårt, mycket svårt att låta bli att stoppa dom i munnen. Men vill man gå ner i vikt så funkar det klart inte att äta kakor, det begriper man ju.

Jag har jobbat på ett vårdhem idag. Jag är undersköterska och hoppar in extra som timanställd lite då och då. De boende har fått frukost, förmiddagsfika, middag, eftermiddagsfika och kvällsmat under mitt pass idag. Det innebär att jag hanterar maten (kakorna), serverar, dukar av, diskar, luktar, ser, men inte äter själv. Svårt! Jag delade förstås en tallrik sallad med en kollega till lunch för att ha något att knapra på när jag druckit min herba-shake. Men för en människa som gillar kakor är det en svår prövning att motstå frestelsen och jag klarade det!

Nu är jag hemma, grillen är tänd och dagens vanliga måltid ska iordningställas. Magert grillat kött och en smarrig sallad ska det bli och jag är fortfarande på banan!

Dagens rapport

En underbart solig dag, förrådet är nu städat och fint. Så här såg det ut när vi höll på:

Sen blev det då nationaldagsfirande med picknick-korg som innehöll tunnbrödsrullar, kanelgifflar och dricka. Jag åt ingen kanelgiffel förstås : )

Hasse Andersson sjöng några låtar från förr och sedan blev det barnvisor. Då tog vi en promenad med Ronja.

Sveriges nationaldag

I vår by anordnas det allmänt firande idag och jag tänker ta familjen med mig för en picknick i gräset där vi ska lyssna på Hasse Andersson & Kvinnaböske band. Nostalgivarning! Sist jag såg Hasse live var jag 13 år gammal, men det kan ju vara trevligt för det.

Utöver detta spektakulära nationaldagsfirande tänker jag röja i mitt förråd idag. En och annan bild utlovas lite senare under dagen/kvällen. Tills dess får ni hålla till godo med solen:


BlåbärSmå, blå och fulla med nyttiga antioxidanter blev dessa bär föremål för min lunch-shake idag. Oh, vad jag njöt!

Denna kulinariska sensation avnjöts i en skön paus mitt bland alla förberedelser inför kvällen. Jag har gjort rabarberpaj - som jag inte själv ska äta. Sonen vill hellre ha det än tårta, lite vaniljsås fixar jag senare. Dessutom har jag skalat ungefär ett ton potatis eftersom vi blir många som ska äta ikväll och jag ska bjuda på Moussaka (grekisk rätt med potatis, köttfärs, aubergine mm).  Den ska jag faktiskt själv äta av med massor av sallad till.

Födelsedag

Min son fyller 14 år idag (mina barna är födda -88, -90, -94 och -97).
Han önskade sig och fick en enhjuling!Dessutom blev det pannkaks-frukost på sängen. Pannkakor är den bästa maträtt han vet just nu och även om jag inte gör likadana pannkakor som hans pappa (som är kock) så tyckte han om mina i alla fall. För att det ska vara lite nyttigare har jag en tredjedel dinkelmjöl i smeten, dessutom ½ dl proteindrinkpulver eftersom det innehåller så mycket vitaminer, mineraler och dessutom är så himla gott.

Men jag själv åt inga pannkakor! Det hade ju varit förödande för min viktminskning. Istället gjorde jag mig en dundershake. Kroppen proteserade ju ganska rejält igår mot det bristfälliga kaloriintaget så om jag ska klara en födelsedag med alla frestelser jag ska baka, laga och bjuda på tänkte jag att det är bäst att "mota Olle i grind".

Morgonens shake innehöll således 1 msk havregryn (vars förträfflighet jag nämnt i tidigare inlägg) samt 2 msk fettfritt protein, utöver det vanlig proteindrinkpulvret, vilket innebär hela 10 gram mer protein än i en vanlig shake. Nu ska jag väl ändå klara dagen galant!

Klamydiatest

Nu kan alla som tillhör Region Skåne eller Landstinget i Östergötland beställa ett klamydiatest direkt på nätet - snabbt, diskret och gratis - för både män och kvinnor!

http://www.klamydiatest.nu/

Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna i Sverige och förekommer främst bland unga. Allt fler får sjukdomen, och ökningen beror troligen på att det har blivit mindre vanligt att använda kondom. Många vet inte om att de har klamydia, eftersom alla inte får några symtom.

Sjukdomen orsakas av en bakterie och smittar framför allt genom samlag. Klamydia är allvarligt eftersom det kan leda till sterilitet, framför allt hos kvinnor. Därför är det viktigt att man får behandling tidigt. En klamydiainfektion går alltid att bota.

Wellness Club

Jag har en lokal Wellness Club. Vad är det? Det är, precis som de flesta klubbar, en samling människor som har något gemensamt. Vi vill må bäst och orka mest! Många följer ett viktminskningsprogram. Som Wellness Coach är det min uppgift att stötta, hjälpa och följa upp. Vi peppar varandra, följer våra framsteg på en scanner och ibland tar vi in gästföreläsare. Det är mycket trevligt och alla är välkomna!

Det vi framföralllt har gemensamt är att vi använder Herbalifes produkter.


  


Kroppen skriker

Min kropp skriker efter mat! Jag vet inte om det beror på att jag varit i affären och där finns en massa grejor som ögonen naturligtvis genast sladdrar för magen om. Trots havregrynsgröten. Eller så är det för att kroppen börjar fatta på allvar (efter 1 ½ vecka) att hjärnan envetet försvårar kaloriintaget. Kampen har börjat på riktigt....

Vad gör jag då?

1. Dricker massor av vatten!
2. Skriver i min blogg istället för att stoppa i mig en massa kalorier
3. Mumsar i mig ett "proteinsnack" som är nyttigt och ger bra mättnadskänsla trots att den smakar godis : )
4. Låtsar som ingenting och drar fram dammsugaren för här ska bli klubbträff ikväll. (Jag har en Wellness Club).

Magen får väl vänja sig, kroppen får sluta skrika för nu är det jag som bestämmer!

Handla mätt

Strax ska jag åka och handla och det vill man ju inte göra hungrig för då är risken stor att man faller för någon onyttig frestelse i affären. Därför har jag precis ätit en tallrik hederlig gammaldags havregrynsgröt. Det mättar bra, håller blodsockret stabilt, är bra mot högt kolesterol (vilket jag inte har men nån har det ju säkert) och smakar dessutom gott. Jag blandar ner kanel och suketter strö i gröten och häller lite mjölk i tallriken. Ingen risk att jag faller för någonting i affären inte - jag är mätt och nöjd.

Jag är inte diabetiker, jag använder sucketter strö därför att jag inte vill ha kalorierna i vanligt socker. Väl medveten om att det finns en miljon åsikter om huruvida det är bra eller inte att använda "låtsas-socker" talar jag bara om vad jag gör och vad som funkar för mig. Jag råkar gilla sötsaker! Någon debatt i frågan är jag inte intresserad av eftersom inte ens forskarna är överens.


Centimeter-förlust

Kläderna börjar kännas lite större nu. Jag väger mig ju varje måndag morgon (bara då) men tog fram måttbandet i morse. Minus 4 cm i midjan sen starten (26/5) minsann. Inte konstigt att det känns som byxorna sitter löst : )Min nya stegräknare

Jag har haft flera stegräknare innan. Dom har använts ett par gånger och sen blivit liggande. Svårt att fästa dom i byxlinningen - dessutom räknar dom fel. Äntligen har jag hittat en som duger!

Ny teknik
gör att jag kan ha den i fickan eller i ett snöre runt halsen, t.o.m i handväskan och den räknar ändå rätt!
image11


Den nollställer sig själv på natten, den har 7 dagars minne, klocka, räknar ut hur många km jag gått, hur många kalorier jag förbrukat, självklart hur många steg jag tagit : ) Den kan t.o.m. mäta en separat promenad och skilja ut den från dagens totala antal steg. Jag är helt klart nöjd! Är du nyfiken hittar du den HÄR

Dagens rätt

Till lunch blev det en tallrik vaniljyoghurt som jag blandade ner 2 msk proteindrinkpulver i. Jag valde smaken Cookies & Cream och det är jättegott! Cookies & Cream är den enda smaken som innehåller små krispiga kulor och det passar perfekt i yoghurt, tycker jag. Som efterrätt ungefär och ändå så nyttigt.Som vanligt avslutar jag med en kopp örtdryck så håller jag mig pigg hela eftermiddagen ; )


Ronja

Jag har druckit min frukostshake och min örtdryck. Jag håller mig på banan! Tänkte jag skulle vara en "kalaspingla" när jag fyller 40 : )

Om någon undrar så har jag satt mig själv på ett viktminskningsprogram från www.wellnesscenteronline.biz

Men just nu tänkte jag berätta lite mer om Ronja eftersom någon undrat hur en liten tik kan kissa på ett staket. (Se tidigare inlägg om "bot mot deppighet").

image9

Ronja är en dvärgschnauzer, eller minischnauzer som jag tycker låter bättre. Hon har färgerna svart/silver. Hon är min trogna följeslagare i princip överallt. Pigg, glad, nyfiken och med en hungrande aptit på allt som går att äta (o även sånt som inte går att äta). Hon gillar att skutta, simma, springa, hoppa, "jaga", leka, kela och ändå är hon den lugnaste hund man kan tänka sig. Ronja skäller inte, bjäbbar inte, kan dock låta som ett stort monster när hon leker, hon tycker om att bli kliad på magen, är 2,5 år, lydig, busig och JA, hon lyfter på benet när hon kissar. Därför kan hon alltså kissa på staket och snabb är hon både när hon uträttar behov och när hon springer. Behöver jag säga att hon är min ögonsten?

Migrän

Lika plötsligt som en blixt från klar himmel - och lika förödande!

Denna j-a huvudvärk som får livet att stanna upp.     Läs mer om migrän här

Själv tar jag värktablett ihop med ett glas Niteworks och väntar på att det ska gå över så jag kan fortsätta mitt liv...

Jobba som Wellness Coach


 • Söker du nytt jobb?
   
 • Vill du tjäna lite extra vid sidan av ditt nuvarande jobb?

 • Skulle du vilja arbeta hemifrån?  

 • Är du bara nyfiken? • Oavsett vilket kan du klicka här för mer info (öppnas i nytt fönster)


  Motion

  Motion kan vara många olika saker. En del tränar hårt, andra bygger muskler, vissa utövar ingen motion alls. För att må bäst och orka mest är det viktigt att kroppen får röra på sig. Vilken motionsform du väljer spelar egentligen ingen roll. Det viktigaste är att det är något som du tycker är roligt och något som du kan göra kontinuerligt.

  I den här kategorin skriver jag om idrott, kroppens näringsbehov vid träning, tipsar om olika motionsformer, diskuterar kaloriförbränning, hälsopåverkan och ger råd om olika sorters hjälpmedel.

  Läs och låt dig inspireras till en aktiv livsstil!

  Som vanligt är du välkommen att ställa frågor - jag svarar på alla frågor snarast möjligt.

  Aktuella inlägg i denna kategori: (klicka på länkarna)

  Dips
  Zumba
  Kom igång - fem enkla övningar
  Sportdryck
  Träna med gummiband
  Effektiv core-träning hemma
  Kettlebells
  Träningstips - dans
  Kroppen
  Rodd
  Bålstabilitet
  Bättre löpsteg
  Cykling
  Bra skor
  Träningsvärk
  Yoga
  Puls
  Hälsans Stig
  Träningsdagbok
  48 timmar.....
  Orientering
  Träningstips - Stavgång
  Vibrationsträning
  Träningstips - Cykling
  Träningstips - Simma
  Träningstips - Gymboll
  Hitta motionslopp
  Smyg-motion
  Kaloriräknare
  Hoppa rep!
  Promenera för hälsan
  Sportdrycker


  Yttre näring


  Huden är kroppens största organ
  och det vi smetar på huden absorberas och påverkar därmed vårt välbefinnande.

  I denna kategori skriver jag om hud- hår- och kroppsvårdsprodukter samt ger råd och tips om olika ämnen som är bra för oss (eller mindre bra för oss).

  Ställ gärna frågor - jag besvarar alla frågor snarast möjligt.

  Aktuella inlägg i denna kategori: (klicka på länkarna)

  Nivea Visage Expert Lift

  Mineraloljor kontra vegetabiliska oljor

  Ekologisk body lotion

  Min egen hudvårdsrutin

  Smink från Oriflame

  Resultat med Radiant C

  Skin Activator Nattkräm

  Skin Activator Decolletagekräm

  Skin Activator Ögonkräm

  Skin Activator Dagkräm

  Celluliter

  Grundläggande hudvård

  Skin Activator Läppkräm

  Aloe Vera


  Om mig och bloggen


  Det är jag som är Tezzan och jag arbetar som Wellness Coach.
  Jag är också undersköterska med ett brinnande intresse för hälsofrågor.

  Den här bloggen handlar om wellness, det vill säga sånt man mår bra av! Jag hoppas att du hittar något som du gillar här. Det finns en meny till vänster med olika kategorier där du kan klicka på det som verkar intressant för dig. Du är välkommen att ställa frågor, både av allmän karaktär och för din personliga del. Rådgivningen kostar ingenting och jag lovar att svara alla så fort som möjligt.

  Vad är wellness då?
  Det handlar framförallt om vår hälsa; om kost, motion, sömn och allt annat vi behöver för att må bäst och orka mest.

  Min filosofi:  Det är bättre att förebygga hälsoproblem än att försöka rätta till saker i efterhand. Sjukvård är ibland nödvändigt men mitt arbete som Wellness Coach handlar om att förebygga och hjälpa människor att må så bra som möjligt.

  Mitt motto:  Må bäst - Orka mest!


  Min e-butik:  WellnessCenterOnline

  Mina wellness-mål:  En aktiv livsstil samt att äta sunt och gott. Att genomföra en tjejklassiker!

  Min privata blogg:  StjernTezzan


  Gillar du bloggen? Hjälp andra att hitta hit! Läs inlägget Dela med dig!


  RSS 2.0