Tävling!

Denna tävling är avslutad. Vinnaren blev ... Carina!

Aloe Vera Gel
Vill du vinna en Aloe Vera Gel (200 ml, värde 115 kr). Denna gel är perfekt vid småsår, solbränna, klåda mm och innehåller helbladsaloe, kamomill och ringblomma! Aloe Vera är känt för sina läkande och lindrande egenskaper. Vinnaren får den hemskickad helt kostnadsfritt! Lycka till!
Tävlingen pågår t.o.m. 2008-09-14.

Gör så här:

Skriv om tävlingen i din blogg och länka till detta inlägg. Klicka sedan på Tyck till här under och låt mig veta att du är med!

Länken till detta inlägget är http://herbatezzan.blogg.se/2008/august/tavling.html

Vinnaren meddelas personligen samt här i bloggen den 15/9 2008 och lottas bland deltagarna. Beslutet kan ej överklagas. Tävlingen är sponsrad av WellnessCenterOnline.

Grundläggande hudvård

Huden i ansiktet utsätts för stora påfrestningar då den oftast är helt oskyddad och får ta emot solstrålar, vind, vatten, olika temperaturer, strålning från datorer, luftföroreningar och så vidare. För att huden ska må bra och hålla sig mjuk, elastisk och utan rynkor ;) behöver du ta hand om den på rätt sätt. En hud som mår dåligt reagerar med utslag (typ akne) eller genom att strama (om hudens vätskebalans är i olag). Den kan också bli rödflammig eller reagera på annat sätt.

Det absolut viktigaste när det gäller hudvård är att äta rätt och dricka tillräckligt med vatten! 70 % av alla hudproblem är kostrelaterade. Låt bli rökning, skydda dig mot solen och använd rätt sorts hudvårdsprodukter.

Grundläggande hudvård handlar om rengöring, uppfräschning och återfuktning. Du behöver alltså en bra rengöringsprodukt, ett ansiktsvatten och en fuktkräm. Fuktkrämen bör också innehålla solskydd SPF 15, vilket är det minsta skydd som egentligen gör nytta. Alltihop ska vara anpassat för din hudtyp. Ibland behöver huden också rengöras lite mer på djupet med hjälp av exempelvis en ansiktsmask och ibland behöver du skrubba bort döda hudceller med en speciell skrubbkräm. På natten, när cellförnyelsen är som störst, kan din hud dra nytta av en speciellt utformad nattkräm. Slutligen ska du ha en ögonkräm eftersom huden kring ögonen inte innehåller några talgkörtlar och därför har unika behov. Dom produkter du använder ska innehålla sånt som är bra för huden och inga biprodukter. Tyvärr finns det en uppsjö av produkter som får huden att kännas mjuk och lyxig på utsidan men som egentligen inte gör någon nytta. Det finns säkert en del bra produkter också men det är en djungel.

Själv använder jag en mycket bra och mycket prisvärd hudvårdsserie som heter NouriFusion. Den innehåller A-, C- och E-vitamin, tre antioxidanter som hjälper till att skydda min hud. Vill du veta mer om dessa hudvårdsprodukter kan du klicka här.


Sportdrycker

Något som är väldigt populärt är olika sportdrycker. Behöver man dom? Eller kan man lika gärna dricka vatten? Ja, det beror ju på dels hur hårt man tränar och hur länge, dels beror det på vad drycken faktiskt innehåller.

Den som tränar hårt och länge förlorar både vätska och salter och dessa behöver ersättas. Vid lättare träning går det bra att dricka vanligt vatten - men kom ihåg att dricka innan, under och efter träningen! Vänta inte tills du blir törstig, då är det redan för sent. Kroppens prestationsförmåga sjunker dramatiskt vid vätskeförlust, både fysiskt och mentalt. Om du tränar lite hårdare kan du behöva en sportdryck. Vad ska den ha för sammansättning då?

- Den ska innehålla elektrolyter (salter) som natrium, kalium, kalcium och magnesium.

- Den ska innehålla kolhydrater för att bibehålla prestationsförmågan under hela passet.

- En dryck som också innehåller B-vitaminer kan rekommenderas då B-vitaminer hjälper till att förbättra absorptionen av viktiga näringsämnen.

- Antioxidanter är ett måste i din sportdryck! C- och E-vitamin samt blandade tokoferoler hjälper till att skydda kroppens vävnader mot de skador som fria radikaler kan orsaka.

Besök http://www.herbalife-h3opro.com/se för mer information om nylanserade H3O ProTM isoton dryck
Den finns att köpa HÄR.

Promenera för hälsan!

Att promenera är bland det bästa du kan göra för din hälsa. Studier har visat att dagliga promenader om minst 30 minuter inte bara förebygger ohälsa men också i viss mån kan göra dig friskare även när du redan har hälsoproblem. Alla har tid med 30 minuter om dagen. Det är gratis och du behöver inga speciella hjälpmedel. Visserligen kan ett par bra skor vara en mycket bra investering och är du väldigt ambitiös kan du även införskaffa dig ett par stavar. Men man kan lika gärna bara ge sig ut och gå! Gör det nu! Gör det varje dag!

För att få ut största möjliga hälsoeffekt ska du promenera utomhus. Ett löpband på gymmet är nog så bra men en del av den dokumenterade effekten kommer från frisk luft och naturligt ljus. Dom som promenerar i skogen mår allra bäst för där får alla sinnena sig en genomgång; syn, lukt, känsel, hörsel och ibland smak (man kan ju plocka bär eller svamp).

För att det ska bli lite roligare kan man också skaffa sig en stegräknare - en riktigt bra sådan hittar du genom att klicka här. Det är en sån som jag själv använder och jag är helnöjd med den. Mitt mål är att gå 10000 steg per dag - alltid. Sätt upp ett eget mål och börja idag!

Skin Activator Läppkräm

En helt underbar läppkräm som gör dina läppar supermjuka och dessutom skyddar dom mot solen med SPF 15.

Detta är en av mina absoluta favoriter! Den innehåller glukosaminkomplex som hjälper huden att på ett naturligt sätt producera kollagen. På så vis blir fina linjer runt munnen mindre framträdande samtidigt som läpparna blir mjuka och återfuktade.

Läppkrämen ingår i en serie med fem hudvårdsprodukter för ditt ansikte som alla har en anti-åldrande effekt. Du hittar alla fem Skin Activator-produkterna genom att klicka här 
(länken öppnas i nytt fönster)

Le med glädje!

Bloggens inriktning

Den här bloggen handlar om wellness, det vill säga sånt man mår bra av! Jag hoppas att du hittar något som du gillar här. Det finns en meny till vänster med olika kategorier där du kan klicka på det som verkar intressant för dig.

Vad är wellness då?
Det handlar framförallt om vår hälsa; om kost, motion, sömn och allt annat vi behöver för att må bäst och orka mest.

Jag som driver bloggen är Wellness Coach och du är välkommen att ställa frågor, både av allmän karaktär och för din personliga del. Rådgivningen kostar ingenting och jag lovar att svara alla så fort som möjligt.

Gillar du bloggen? Hjälp andra att hitta hit! Läs inlägget Dela med dig!

Vill du läsa mer om mig och mitt liv kan du besöka StjernTezzan

Snabbare, coolare dator

Så har jag då bestämt mig för att uppgradera datorns arbetsminne för att den ska bli snabbare. Dessutom håller jag på och kollar runt på olika kylningssystem för laptops. Just nu funkar det nämligen så här:

Over there

Linette (min dotter som bor i USA) ringde sent igår kväll. Hon läspade och lät jättekonstig så jag trodde det hade hänt något. Det hade det i och för sig också. Tandläkaren hade nu dragit ut 4 tänder på henne (den fjärde tanden framifrån på båda sidor, både uppe och nere). Detta ihop med tandställningen dom tidigare satt in gjorde det mycket svårt att höra vad hon sa men jag vande mig efter en stund.

Hon sa att det hade blött rejält i ett helt dygn och att hon hade ont som bara den. Jag tycker det känns tufft att dra ut så många tänder på en gång. Hon kan ju inte äta! En sida i taget hade varit mänskligare. Jag hoppas verkligen att slutresultatet blir bra. Dom hade velat att hon skulle skriva på ett papper att hon inte skulle kunna stämma dom även om det blev fel men det hade hon vägrat göra och dom utför ju behandlingen i alla fall så då vet dom väl vad dom pysslar med....

Imorgon (vilket blir idag då fast vi ligger 9 timmar före dom) ska hon vara tillbaka på jobbet och börja skolan på kvällstid. Jag saknar henne.

Lindas äppelkaka

Barnen gillar min äpplekaka med smulpaj men jag gillar Lindas äppelkaka bättre. Hon gjorde en sådan till efterrätt ikväll utav äpplena vi fick igår och här kommer receptet (fast det inte är särskilt nyttigt):

Skala och skiva några äpplen. Lägg dom i en ugnsfast form.

Blanda ihop:
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver

Tillsätt 150 g margarin

Smula blandningen över äpplena och grädda i ugnen, 200 grader, ca 15-20 minuter.

Servera med vaniljsås eller glass.

Mikrosömn

Ibland är man bara så att man knappt vet vart man ska ta vägen. Sängen är väl det enda vettiga stället men man kanske inte har tid att sova mitt på dagen. Trött kan man vara av olika anleningar, kanske har man sovit dåligt på natten, i mitt fall beror det nog mest på att kroppen hela tiden kämpar mot bakterieinfektionen i tanden (jag väntar på nytt recept på antibiotika - kunde inte äta det jag fick förut pga allergi).

Lösningen, oavsett anledningen till tröttheten, kan vara mikrosömn. Det handlar alltså om att somna och sedan vakna direkt. Då känner man sig uppiggad och orkar fortsätta dagen. Men om man somnar till och sover en stund känner man sig ofta ännu tröttare när man sen vaknar. För att försäkra sig om att man vaknar direkt kan man exempelvis hålla något i handen. När man somnar tappar man föremålet vilket väcker en. Första gången jag hörde talas om detta trodde jag att det var humbug men det fungerar verkligen!

En dag i mängden

Nu har jag varit hos optikern igen och provat ut själva glasen. Jag hade rätt, min syn hade förändrats så jag behövde byta styrka i glasen. Jag valde båge nr 2 och när jag hämtat mina glasögon i början på nästa vecka (och varit hos frissan) kommer jag att byta profilbild här så att ni alla kan se resultatet.

Annars blir det en lugn dag idag. Linda är hemma från skolan med förkylning och ont i halsen. Nicklas försov sig i morse och då är det skönt att kunna fixa en näringsrik frukost på mindre än 30 sekunder. Hans favoritsmak är Cookies & Cream. Johanna är ledig men har några ärenden att uträtta. Själv ska jag fortsätta arbeta med min dator. Jag har några program kvar att installera.

Besökt S.Sandby

Tack kära syster och blivande svåger för några trevliga timmar, god mat, äpplen och programvara! Riktigt roligt att träffa Viking "live" och se ert fina kök.

Tråkigaste sysslan?

Nu är mina fönster tvättade! Visserligen bara på bottenvåningen och bara på utsidan men ändå! Det är ju det tråkigaste som finns och nu är det gjort. Faktiskt första gången sen jag flyttade hit (för två år sen). Så tråkigt tycker jag att det är. Fast skönt efteråt.

Näst efter fönstertvätt (jag skriver tvätt för jag putsar ALDRIG) på tråkighetsskalan kommer strykning. Jag köper helst strykfria kläder och stryker i övrigt gör jag bara när jag måste för att just dom kläderna inte är strykfria, vilket inte blir så ofta då ;)

Vilken syssla är den tråkigaste du vet?

Konstigt tomt

Så har jag då uträttat förmiddagens ärenden. Apoteket, presentinköp, skogspromenad med Ronja, betalt räkningar och lite annat sånt som man bara måste göra. Det är märkligt tyst och tomt här hemma. Barnen har ju börjat skolan igen. Rätt skönt faktiskt. 

Nu ska jag röja i köket, packa in presenten, luncha (jag väljer nåt från denna sidan till lunch) och sedan njuta av tystnaden en stund

Smile and be happy

Jag gillar smilisar! Nu har jag hittat en sida med massor av smilisar i olika färger, olika form och helt underbara. Det finns gula, blå, rosa, randiga, juliga, håriga, somriga, och allt man kan drömma om.

Ta en titt på http://www.smiliesarena.com/

Sov gott!


Godnatt allihop!


Halleluja!

Jag är trådlös igen! Skam den som ger sig ;) Visserligen finns det fler grejor som inte funkar som dom ska men självförtroendet fick sig en knuff framåt och humöret är på topp igen. Jag klarar det! En sak i taget, bara. Eftersom hårddisken formaterats har jag ett digert arbete framför mig med programinstalleringar och det verkar som om grafikkortet inte funkar som det ska heller. Men jag är online och det är huvudsaken, på nätet hittar jag all information jag behöver för att klara resten också. Dessutom kan jag blogga obehindrat, kolla min mail och sköta min e-butik. Dagen är räddad! Jag tackar Johanna för goda idéer och en bordsfläkt som gjorde susen. Tydligen stängde datorn ner för att den blev överhettad (något slags överhettningsskydd) så den behöver väl rengöras också, men just nu funkar bordsfläkten utmärkt :D

Dator-djävul

Jag tror det sitter en liten djävul inne i datorn som motarbetar mig hela tiden! Har äntligen lyckats formatera hårddisken, lagt in XP på nytt och har kopplat upp mig mot internet med sladd men nu kan jag inte få den trådlösa anslutningen att fungera. Dessutom har datorn redan vid ett tillfälle stängt ner sig helt utan anledning. Mitt tålamod är slut, mitt humör är i botten och INGENTING funkar som jag vill. Det trådlösa nätverkskortet funkar inte av någon outgrundlig anledning som jag för tillfället inte begriper. Datorn är inte heller snabbare än förut, trots formateringen. Kan den vara utsliten?

Ralf! Om du läser detta - har du något tips? Eller vem som helst! Desperationen ligger som en hinna innanför huden och det känns som jag har transformerats till en snart exploderande bomb. Jag BEHÖVER min dator!

Teknikens under


Någonting är allvarligt fel med min dator! Den är jätteseg och stänger ner sig helt plötsligt. Försöker jag scanna datorn med ett antivirusprogram stänger den absolut ner sig. Nu har jag lagt över sånt som jag bara inte vill vara utan på CD-skivor och USB-minne och hade tänkt formatera hårddisken. Tror ni det går då? Jag blir så j-a trött...

Omtyckt middagsmat

Här kommer receptet på en billig, enkel och mycket god rätt som mina barn ofta önskar sig. Inga onödiga kalorier heller ;) Imorgon blir det kycklinggryta (fast det påminner om soppa).

1. Kok en stor kyckling i vatten (med salt, hönsbuljong och curry) och låt den sedan svalna. Spar vattnet den kokat i! Rensa kycklingen och dela köttet i småbitar.
2. Kok ris, gärna fullkorn, helst parboiled så det inte klibbar.
3. Skär upp en purjolök.
4. Blanda alltihop i det vatten som du kokade kycklingen i.

Klart att äta! På bordet ska finnas curry och kinesisk soja så kan var och en själv bestämma hur mycket det ska smaka. En knäckeskiva är gott att ha till.

Lördagsstart

En promenad i regnet med Ronja blev starten för denna lördag. Regn i sig kan vara rätt mysigt. Med gott samvete kan man stanna länge i sängen, dricka varm choklad efter promenaden och klä sig i tjocka, bylsiga kläder för att inte frysa. Det blir nog ingen fönstertvätt idag, inte ;) Tända stearinljus, se på film, göra allt sånt som man annars inte ger sig tid till. Bara det inte blir för ofta! Och bara det inte blåser, för det hatar jag.

Men man kan ju inte ligga i sängen hela dagen, så en ny plan börjar så smått ta form i min skalle. In i duschen (regnet nådde lixom inte in till huden när jag var ute och tvålen glömde jag inne), sen ska jag handla - både mat och shoppa present till lillasyster och blivande svågern. Sen kan man ju alltid krypa ner under täcket igen efter nästa promenad ;)

Ingen resa i höst

Det blir ingen USA-resa i höst. Jag får väl trösta mig med att Linette kommer hem i april när Tina och Ralf ska gifta sig. Det här med att starta en insamling blev ju rena floppen. Jag sänder härmed ett stort TACK till dom som var med (ni vet vilka ni är). Min 40-årsdag kommer jag att fira med nära och kära och också genom att göra något som jag tycker är otroligt skojigt men gör alldeles för sällan - nämlingen att DANSA!

Summering av dag

Det har varit en händelserik dag på jobb med läkarbesök, ambulansutryckning, såromläggning och jag är trött, väldigt trött. Fast det beror nog mest på att jag gick upp 05.30 och för mig är det helt okristligt!

Min tandvärk var i alla fall mirakulöst borta när jag vaknade i morse

Nu stundar en ledig helg med barnen och Ronja. Skönt! Ingenting planerat. Om vädret tillåter kanske jag får för mig att putsa mina fönster. Eller åtminstone tvätta dom för så värst mycket putsande blir det nog inte.
 


Vilken vånda!

Det här med att välja glasögon (se förra inlägget) är jättesvårt! Det lutar åt nr 2 men jag ska kolla ifall dom har några liknande bågar som inte är fullt så breda. Nästa optikerbesök blir på tisdag. Jag lovar att lägga upp en bild på slutresultatet sen när jag fått mina nya bågar. Passar på att tacka för alla synpunkter jag fått - har du inte tyckt till om vilka bågar jag klär bäst i än får du gärna göra det nu :)

Sedan gårdagens tandläkarbesök har jag också fruktansvärd tandvärk. Det gör jätteont! Jag tänkte att det kanske var för att hon rotat i tanden och att det skulle gå över men det gör fortfarande lika ont. Imorgon ska jag ringa dit och höra ifall det verkligen är små bakterier som orsakar sådan smärta eller om kanske tanden gått sönder ännu mer?

Godnatt kära bloggläsare, vi hörs imorgon!

Hjälp mig välja!

Jag behöver nya glasögonbågar! Vilka klär mig bäst?
(Klicka på bilderna om du vill se dom större).

Nr 1: Nr 2: Nr 3:

Livet som timanställd

Dom ringer och ber mig jobba på kort varsel. Nu ska jag helt oväntat jobba idag mellan 14.30 - 20.00. Det blir till att sätta fart så jag hinner handla (i en flygande fläng) och lite annat sånt som jag tänkt göra idag. Jag jobbar imorgon också mellan 7.00 - 15.00. Det har jag vetat i flera dagar så jag har hunnit ordna hundvakt. När det gäller att hoppa in samma dag som dom ringer har jag begränsat mig till att bara acceptera kvällar och helger. Då är mina barn hemma med vovvsingen, som inte alls tycker om att vara ensam och jag tycker inte att hon ska behöva vara det heller.

Fördelen med att vara timanställd är just att jag själv bestämmer när jag vill jobba och om jag vill jobba. Nackdelen är att lönen kan variera kraftigt från månad till månad så det passar nog inte alla. Men jag vill inte ha en fast anställning inom vården. Jag har jobbat i vården över 15 år och vet att om jag blev fast anställd skulle jag snart säga upp mig. Den frihet som en timanställning ger mig gör att jag orkar vara kvar. Och jag jobbar ju även hemifrån som Wellness Coach och har alltså två inkomstkällor ;)

Bilder

Vad tycker ni om bilderna jag lagt in i högerkanten? Som ni förstår är det mina ögonstenar som syns där ;) Ser det snyggt ut även i din browser och med din skärmupplösning? Här ser det okej ut men det är ju svårt att veta om det blir likadant överallt.

Hursomhelst är det ännu en sak som jag kunnat göra tack vare Designa Din Blogg.
Underbar sida!

Vardagslunk

Idag har då mina två minsta börjat skolan igen. Ja, dom är inte så himla små längre heller. Nicklas går ju i 8:an och Linda i 5:an. Efter ett långt (?) sommarlov är det ändå skönt att komma in i rutinerna igen. Johanna, som nu går sista året på Byggprogrammet, börjar först imorgon.

Själv har jag varit hos tandläkaren (igen) och nu är då även guttaperkan (gummimaterial som används vid rotfyllning) borttagen från den ömmande tanden. Bakterieinfektionen var fortfarande kvar så tre sorters bakteriedödande medel hälldes ner i den vidöppna tanden - undrar vart det tar vägen? Nytt täckförband och det blir minsann ingen ny rotfyllning förrän infektionen är helt kurerad. Det är ordning och reda med den här specialisten! (Fortsättning följer).

Nu håller jag på och tvättar och ska även dansa med husets drake (dammsugaren för er som inte känner mig så väl). Senare kommer några stycken som ska scanna sig på min Tanita för att se hur mycket fett respektive muskler dom består av. Lite andra skojigheter kan man också få fram via scannern, exempelvis basmetabolism, vätskeprocent, benmineral, metabolisk ålder mm.

Tatueringar

Förr var det bara fulla sjömän som tatuerade sig. Idag är det annorlunda. Jag har själv två tatueringar; en ros på höger ankel och en svala med ett brev i munnen ovanför ett hjärta på vänster skuldra. Linette (min äldsta dotter) har tre stycken stjärnor i olika storlekar på ena foten, min lillasyster har en tatuering, till och med min mamma har tatuerat sig. Imorgon ska Johanna (min 18-åring) sätta en tatuering i nacken - hennes stjärntecken (kräftan, se bilden).

Vad tycker du om tatueringar?

Box 21

Så har jag då läst färdigt även Box 21 av författarparet Roslund & Hellström. En bra bok. En hemsk historia. För hemsk för att ta till sig. Trafficking - en värld man inte känner till och inte heller vill känna till. Omfattande problematik, massor med inblandade. Komplicerat och fruktansvärt. Svårsmält. Men oerhört välskriven och gripande.

Personligen ångrar jag nästan att jag läste den. Att veta men inte kunna påverka, inte kunna hjälpa dom som är utsatta lämnar mig med en tomhetskänsla inför den verklighet jag fått ta del av som inte BORDE finnas. Författarparets tre andra böcker, som jag redan läst (Odjuret, Edward Finningans upprättelse samt Flickan under gatan) är också hemska, verklighetspenetrerande skildringar som lämnar en känslostorm bakom sig men skillnaden är att dom historierna på något vis är begränsade och får ett avslut medan Box 21 lämnar läsaren mitt i ett fritt fall. Maktlös!

Läs bokrecensioner på www.knuff.se/boecker

Smått och gott

Under rubriken Smått och Gott som du hittar i menyn till höger finns nu en direktlänk till min receptsamling. Denna samling byggs hela tiden på med nya recept. Idén till att göra så här fick jag från ett inlägg på Designa Din Blogg som handlar just om Hur man skapar en personlig meny

Håll till godo! Har du något bra recept som jag kan få använda tar jag tacksamt emot tips!

Dagens rätt

Jag har aldrig kokat rotmos - förrän idag. Inte har jag tyckt om det heller - förrän jag åt det på jobb för en tid sedan och märkte att jag gillade det. Nu har jag alltså gjort egen rotmos för första gången i mitt liv och serverade det med köttkorv (fläskkorv) precis som man ska. Barnen åt med blandad förtjusning. Nicklas gillade mest korven, Linda var nog vrålhungrig för hon åt upp alltihop och Johanna tyckte mest om själva rotmosen. Här är receptet:

1 stor kålrot
6-7 medelstora potatisar
2 stora morötter
6 kryddpepparkorn och lika många vitpepparkorn
3 buljontärningar
1 ½ liter vatten
salt och svartpeppar
ca 25 g margarin

Skala och dela rotsakerna i bitar. Häll vatten, buljongtärningar, pepparkorn och salt i en stor kastrull. Kok kålrot och morötter ca 20 minuter. Lägg i potatisen också och koka tills allt är mjukt. Häll av vattnet och använd gärna en elvisp för att göra mos. Ha i margarin och smaka av med salt och peppar.

Spartips


Genom att byta elleverantör sparar jag en tusenlapp per år! Jag bor i lägenhet (108 kvm i två plan) med en beräknad årsförbrukning på 15072 kwh. Jag byter från min nuvarande leverantör Ringsjö Energi till Uppsala El och i båda fallen har jag rörligt pris.


Minus 1 kg

Jag har gått ner 1 kg över sommaren. Bättre än att gå upp. Men takten är oacceptabel. Nu är det hårda tag som gäller. Får se vad jag kan åstadkomma på 3 månader!

Plockade lite rönnbär på morgonpromenaden - dom lyser upp så härligt nu när mörkret börjar tränga sig på igen:

Måluppfyllelse?


Endast två dagar denna vecka har jag kommit över 10000 steg. Idag var en sån trots att jag jobbat hela dagen :) Totalt 60604. Inte helt fel men det är ju några steg kvar till 70000 ;/ Ätit gott har jag gjort, kanske lite för gott och inte tillräckligt sunt. 95 dagar kvar till 40-årsdagen så jag ska försöka att ta ett rejält "wellness-ryck" nu. Nu går jag och lägger mig och när jag vaknar börjar mitt "nya" liv ;)

Pausgympa

Hemma på rast och jag ska ut och gå med Ronja (vovvsingen, som saknar mig såå när jag inte är hemma). 1 timme i skogen ska det bli för att rensa hjärnan och göra av med lite kalorier. Det slank ner lite för mycket ostkaka till lunchen idag (det serverades som efterrätt på jobb och jag tycker att det är jättegott). Men jag vill ju inte att det ska sätta sig på höfterna eller något annat ofördelaktigt ställe och just nu finns det bara ofördelaktiga ställen på min kropp - såvida det inte hade gjort håret tjockare eller ögonen blåare - men så är det ju ALDRIG! ;)

Mitt yrkesliv.....so far...

Många har samma jobb hela sitt liv. Inte jag. Jag har provat massor med olika jobb och vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag "blir stor" :

Vårdbiträde
Terapibiträde
Lokalvårdare
Sjukvårdsbiträde                  
Undersköterska
Wellness Coach
Handledare
Dagisfröken
Servitris
Mentalskötare
Perrongvärdinna
Språklärare
Klasslärare
Cirkelledare
Butiksbiträde
Haft egen importfirma
Haft egen restaurang (gästgivaregård)
Oberoende Herbalife Distributör
Frisör
Översättare
Intervjuare
Butikskontrollant
Kallskänka

Dock ej i den här ordningen ;) Jag tror inte jag glömt något nu men det kan hända.
Vilka jobb har DU haft?


Getingar!

Dessa jävla augusti-marodörer! Här i Skåne är det extremt mycket getingar i år. Man kan överhuvud taget inte ha öppet utan att dom nästlar sig in. På min arbetsplats finns ett bo strax utanför och vi har slagit ihjäl hundratals och ändå tar det aldrig slut. Ont gör det att bli stucken också! I dagens tidning (tror det var SkD) läste jag att Anticimex kör ut till 150-200 ställen om dagen för att förinta getingar. Otroligt! Jag hatar dom innerligt (getingarna alltså - Anticimex är väl okej).

Nattligt samtal

Eftersom dottern bor i Kalifornien och det är 9 timmars tidsskillnad händer det att vi pratar på konstiga tidpunkter. Inatt har vi haft ett sånt samtal. Hon hade mycket att berätta men det fick bli kort eftersom jag skulle upp och jobba idag. Hon har nu satt in sin tandställning. Om jag fattar det rätt så är det en sån som på bilden fast genomskinlig så den syns bara om man kommer nära. Dessutom hade hon lagat 7 hål (!). Nåja, en del var tydligen gamla fyllningar som gjordes om. Efter en sån genomkörare hos tandläkaren äter hon för tillfället bara flytande kost. Då finns ju inget bättre än proteindrinken!

Den 27:e ska flickebarnet börja skolan igen! Hon ska jobba på dagarna och gå i skolan på kvällarna för att få ihop till ett High School Diploma. Roligt! Man kan inte säga att hon ligger på latsidan precis ;)

Jobbhelg

Så ska jag då jobba hela helgen:

Fredag 15.30-21.15
Lördag 8.15-16.30
Söndag 7-13 och 16-21.15 (s.k. delad tur)

Vad gör du i helgen?

Min frukost

En shake gjord på:

  • 2,5 dl mellanmjölk (laktosfri för mig)
  • 1 banan
  • 2 toppade msk proteindrinkpulver, Chokladsmak
  • 1-2 msk extra proteinpulver (fettfritt, utan smak)

    (jag kör alltihop i mixern)


    Multivitaminkomplex
    , Fiber/Ört-tabletter och några andra kosttillskott.
    En kopp örtdryck att runda av med sen är jag redo att möta dagen!

  • Komplexa känslor

    Det HÄNDER något med en när man läser Roslund & Hellström´s bok Odjuret. Precis som de övriga böckerna blir jag berörd. Känslorna slår volter, saltomortaler, hoppar, dansar och lever jävel inom mig. Det är helt otroligt att kunna skriva böcker på det viset! Jag skulle inte ens kunna få till en halvhjärtad recension. För då skulle jag behöva distansera mig och det är svårt, mycket svårt när man läser den här boken. Förmodligen är det inte det författarna tänkt sig heller....

    En kvällspromenad med vovven så att känslorna hittar tillbaka till de skrymslen där de vanligtvis gömmer sig - sen ska jag läsa färdigt boken.

    P.S. Du vet väl att du kan hitta aktuella bokrecensioner på www.knuff.se/boecker

    Böcker

    Så har jag då kompletterat med de två första böckerna som författarparet Roslund & Hellström har skrivit. Som jag tidigare nämnt har jag redan läst Edward Finnigans upprättelse samt Flickan under gatan och tyckte att dom var kanonbra. Eftersom min kära mamma blev lite "putt" för att inte hon fick läsa böckerna innan jag skickade dom till dottern i USA så ska hon få läsa de här två innan jag skickar iväg dom ;) Men allra först ska jag själv göra en djupdykning i den litterära värld som herrarna Roslund & Hellström har skapat.
    "Att läsa en god bok är som att resa utan att lämna sitt eget hem"
     

    Råttbesök

    Så har vi då varit på besök hos en råttuppfödare. Visste inte ens att såna fanns innan Nicklas (sonen som ska köpa råttor) upplyste mig om det. Att vara tonårsförälder innebär att man får upp ögonen för världar som man annars skulle missat ;) Hur som helst är de små liven (både råttorna och tonåringarna) riktigt söta
     

    Slut med Telia

    Jag har gjort slut med Telia! Länge, länge har jag retat mig på deras maffiga räkningar. Nu har jag sagt upp alla mina abonnemang; hemtelefon, bredband och bredbandstelefoni. Den 4/12 är jag fri!!!

    Jag har en mobiltelefon som jag ska ha kvar (med 3-abonnemang) och bredband ska jag ha via kabel-TV istället. Så i praktiken blir det hemtelefonen som försvinner och jag får skaffa ny e-mailadress.

    Forts. tandläkarbesök

    Idag har jag varit hos en tandläkare som är specialist på rotfyllningar. Hon har äntligen bringat klarhet i min smärtfyllda och förtvivlade situtation. Inuti den rotfyllda tanden frodades en bakteriell infektion som orsakat smärtan. Bakterierna har antingen kommit in via sprickan i tanden eller via rotspetsarna; det kan man tydligen inte avgöra vilket.

    Hon tog sig tid att förklara och vi pratade igenom vilka alternativ som finns samt för- och nackdelar med respektive metod. Det slutade med att hon ska göra om rotfyllningen till mig och sedan ska min ordinarie tandläkare sätta en krona ovanpå. Jag kan räkna med ca 5 - 6 tandläkarbesök och en nota kring 10000 kronor. Då är chansen 80 % att resultatet ska bli helt bra. Idag har specialisten tagit bort den gamla fyllningen för att kontrollera att vald behandling faktiskt är genomförbar och det var den. Bakterierna som blottades luktade väldigt illa och jag fick ett recept på antibiotika med mig hem, täckförband på tanden samt ny tid om en vecka då arbetet med att göra om rotfyllningen ska börja. Jag känner att jag litar på specialisten, synd bara att inte hon gör kronan också. Men min ordinarie tandläkare kommer i vart fall aldrig mer att få rotfylla en av mina tänder.

    De alternativ som jag av olika anledningar valde bort:

    1. Dra ut tanden utan att göra något mer (men möjlighet att fästa en brygga senare).
    2. Dra ut tanden och fästa en brygga i intilliggande tänder (vilket skadar två friska tänder och kräver en del underhåll längre fram).

    Snart skolstart

    Nästa vecka börjar skolorna igen och förberedelserna är i full gång. Jag ska köpa ryggsäck till Linda (som cyklar till skolan och inte längre vill ha sin axelväska) och Nicklas behöver en ny gympapåse. Idag har han varit hos frisören:

    Före och efter:
     

    Godaste shaken

    I min web-butik har jag en tävling där man skickar in sitt godaste shake-recept och kan vinna en hemlig gåva. Förra månaden vann Karin med följande recept:

    3/4 kopp frysta, skivade bananer (upptinade i 10 minuter)
    1/2 kopp frusna blåbär
    2 toppade msk proteindrink-mix, Vanilj
    2 koppar mandelmjölk

    GÖR SÅ HÄR:

    1. Lägg de frysta blåbären och bananerna i mixern.
    2. Kör en kort stund tills bär och frukt mixats sönder.
    3. Tillsätt mandelmjölk och proteindrink-mix
    4. Mixa tills allt har blandats
    5. Häll upp i ett stort glas eller två mindre och servera omedelbart.


    Mandelmjölk i små mängder är mycket lätt att tillverka själv:

    Ca 1 kopp malda mandlar blandas med ca 2 koppar kokande vatten
    Låt blandningen dra i 5 minuter under omrörning.
    Häll allt i mixern och kör.

    OBS! Receptet är anpassat för att passa in i en hälsosam livsstil. Socker och vaniljsocker är utbytt mot proteindrink-mix, Vanilj. Lika gott men mycket nyttigare!

    Vill du också tävla med ditt bästa shakerecept och kanske vinna en hemlig gåva?
    Klicka HÄR!

    Bordellverksamhet

    Idag har jag bytt ut mitt jobb på vårdhemmet mot bordellverksamhet i mitt eget hem!

    Det betyder alltså att Uffe är här på besök (se tidigare inlägg om du inte hänger med). Precis som de flesta ungkarlar verkar han inte vilja ha några barn. Hade vi haft kondomer liggande hade han säkert krängt på en sån! I brist på andra preventivmedel använder han metoden att dra sig ur innan han släpper loss simmarna. Det funkade ju bra i våras. Den här gången är han lite modigare och stannar kvar i Ronja lite längre men han har ännu inte "fastnat".

    Om du är helt lost så är det alltså hundar jag pratar om


    BILBINGO

    Man lär så länge man lever och man lever för nya erfarenheter, eller nåt sånt ;)

    Nicklas (sonen) och jag har i alla fall varit på bilbingo vilket var första gången för mig. Ett stort fält med en massa bilar (vi slutade räkna vid 100) och siffrorna ropades ut via megafon. 16 spel med vinster från 300 kr till 24000 kr. Vi betalade 60 kr per person för detta och hade trevligt i hela 3 timmar! Vi vann tyvärr ingenting men spännande var det ;) Nu visade det sig vara sista gången för denna säsongen men kanske gör vi om det nästa sommar.

    Det blev fel....igen

    Idag var det nog rätt dag i alla fall. Men precis som vid Ronjas förra löp så fastnar inte Uffe och det blir ingen så kallad hängning. Kanske är han helt oförmögen att klara ut det? Ronja stod helt still länge, länge så jag trodde faktiskt att det blev rätt, men när han klättrar av är det lik förbannat så att han släpper sina miljoner förmodat utmärkta simmare på marken istället för i Ronja.
    Vad gör man?

    Jag är med!



    Jag är med och tävlar på Emelie Ohlssons blogg

    Matförgiftad

    Åkte till jobbet i morse, inget ont anandes. Vi brukar äta gemensam frukost och det gjorde vi även idag. Det var bara det att jag fick i mig något (ett ägg) som förmodligen stått ute för länge och blivit dåligt. Det är ju rötmånad. Jag kände att det smakade apa och spottade ut det och sköljde munnen noga. Ändå fick jag 35 minuter senare smärtor i magen och kräktes flera gånger. Det var bara att köra hem.

    Nu är jag hemma och springer in och ut på toaletten. Ont i magen och kräks i ett kör. Jävla kock som serverar dålig mat! Arbetsgivaren borde ge mig någon form av ersättning.

    Jag är utmanad!

    Jag har antagit en hälso-utmaning!

    I korta drag kan man kan få 0-700 poäng per vecka beroende på hur man äter, hur man motionerar, hur mycket (och vad) man dricker samt hur mycket sömn man får. Minst 500 poäng ska man ha för att vara "godkänd". Ju högre poäng desto bättre ;)

    Varje söndag kväll kommer jag att redovisa mina poäng här i bloggen!

    Vill du också vara med? Fyll i en intresseanmälan HÄR!

    Pizza och Lipobond

    Idag har vi ätit pizza. Inte särskilt nyttigt men vi orkade inte laga mat. Regnet och grådasket har sugit musten ur oss. Men jag tog 2 lipobond och ett stort glas vatten innan jag åt. Lipobond är en fibertablett som suger åt sig 25 - 30 % av de dåliga fetterna och transporterar dom rakt genom kroppen. Fiffigt, eller hur?

    Nya regnkläder

     

    Visst är den fin? Min regnjacka är också röd så vi matchar varandra totalt ;) Skämt åsido, en liten hund som blir våt fryser faktiskt. När vi är på fiskesemester är vi oftast ute hela dagen och långt in på kvällen. Då är det skönt att hålla sig torr även om man är en hund. Vi kikade lite på en "overall" så att även benen skulle hålla sig torra men den fanns inte i Ronjas storlek. Ett sånt här regntäcke har hon haft förut så jag vet att det är bra.

    Hjälp!

    Jag och barnen vill åka och hälsa på Linette i USA. Linette är min äldsta dotter och hon bor i USA sen 1 ½ år tillbaka. Det hade varit underbart om vi kunde resa dit och hälsa på 2 veckor i november då jag ska fylla 40. Jag har sökt billiga resor på internet och det billigaste jag hittat är 20000 kronor för flyget. Vi får bo hos Linette så hotell behöver vi inte tänka på men vi behöver klart fickpengar till mat, souvenirer och nöjen. Mycket pengar för en ensamstående mamma!

    Därför startar jag nu en insamling. Hjälp oss att förverkliga resan genom att skänka 20 kronor! (Kostnaden för skickat sms är 20 kr)

    Skicka ett sms med texten herba resa (mellanslag mellan orden) till 72500

    ...och be alla du känner göra likadant.
    Insamlingsresultaten kommer att redovisas här på bloggen.

    Favoritsmaker

    När det gäller de sex (6) smakerna på proteindrinken jag använder så är min egen favorit Vanilj. Med den kan jag blanda massor med olika drinkar och variera mig i det oändliga. Sedan följer i fallande ordning Cookies & Cream, Choklad, Tropisk frukt, Jordgubb och Cappuccino. Att Cappuccino kommer sist för min del beror nog mest på att jag verkligen ogillar kaffe ;)

    I min web-butik finns en omröstning där ställningen just nu ser ut så här:

    Rösta fram godaste proteindrinken
    Vilken är Din favoritsmak? [74 votes total]

    Cappuccino (9) 12%
    Jordgubb (9) 12%
    Choklad (16) 22%
    Vanilj (17) 23%
    Tropisk frukt (12) 16%
    Cookies & Cream (11) 15%

    Det ser ut som om min egen favorit också kommer att vinna totalt sett :) Omröstningen är öppen t.o.m. 31/8. Läckra recept hittar du HÄR

    Bloggtrafik

    Vill man ha mer trafik till sin blogg kan man exempelvis använda sig av M-bite eller Mer-trafik som båda är kostnadsfria. Dessutom märkte jag en signifikant ökning av trafiken till min egen blogg när jag häromdagen lade in en länk till Designa Din Blogg - en sida med massor av bra tips.

    "Vovve-dejt"

    Idag har Ronja (min vovve) och Uffe träffats men det verkar som om det inte är riktigt dags än. Ronja ställer visserligen upp sig och viker undan svansen. Uffe hoppar upp men hoppar lika fort ner igen. Vi provar igen om ett par dagar. Men jag börjar bli rädd att han helt enkelt inte klarar av det. Jag som så gärna vill ha valpar!
     

    Nytt från USA

    Så har jag då pratat med Linette (äldsta dottern, bosatt i Kalifornien) igen. Det blev ett 40-minuterssamtal och nu pratar hon vidare med Johanna (min näst äldsta dotter). Det är billigt att prata i telefon. Dyrare blir det när man vill skicka saker till varandra, det är faktiskt svindyrt!

    Hon berättar att hon besökt Marine World vid två tillfällen, pratar om att kanske söka nytt jobb, är väldigt angelägen att få veta datum för Tinas och Ralfs stundande bröllop och har en trevlig idé som jag måste diskutera med Tina. Dessutom ska hon skaffa sig tandställning. En behandling som innefattar utdragning av 4 tänder till (hon har redan dragit ut 4 visdomständer), tandställning under 2 års tid och en prislapp på 5000 dollar! Men hon får dela upp betalningen på 149 dollar per månad i 33 månader. Synd att ingen tandläkare gav henne tandställning när hon var barn. Jag tycker att hennes tänder är fina nog men hon ska ju självklart själv vara nöjd.

    Vad äter du till frukost?




               Mer info klicka HÄR



    Helgen har börjat!

    Jag är hemkommen från jobbet, ska vara ledig lördag och söndag. Det beror på att jag återigen sagt NEJ (se tidigare inlägg). Vad ska jag göra då? Så lite som möjligt (ti-hi). Helst bara vara! Umgås med familjen, ta hand om hemmet, ta hand om mig själv. Vi får väl se vad det blir!

    Många har ju varenda minut uppbokad. Jag klarar inte det. För att må bra behöver jag tid att bara vara, känna efter vad jag vill och inte vill och utrymme för spontanitet.

    Kanske binder Anders och jag några flugor inför den kommande fiskesemestern, dricker några glas vin och drömmer oss 27 dagar framåt ;)

     

    Läskande i värmen


    2,5 dl kokt vatten som fått svalna
    1 tsk örtdryckspulver (som finns i fyra olika smaker)
    isbitar

    Läskande och gott!

    jag testar

    MMS

    jag testar att blogga med mobilen. Tänkte göra det när jag är på semester :-).


    Bloggdesign

    För dig som vill designa din egen blogg finns massor med bra típs på Designa Din Blogg

    Min metod

    På förfrågan om min metod kommer här nu en allmän produktbeskrivning och sedan lite mer ingående vad jag själv använder:

    Jag använder Herbalifes näringsprodukter från WellnessCenterOnline. Det finns produkter för
    Viktkontroll, Välmående, Idrott & Motion, Sunt åldrande, Hjärta och kärl med mera

    En coach hjälper dig att skräddarsy ett näringsprogram som passar ihop med dina önskemål, behov och förväntningar. Uppföljning och support ingår. Som exempel kan sägas att när man vill gå ner i vikt dricker man 2 proteindrinkar per dag, äter en vanlig, färgglad måltid och två sunda mellanmål. Enkelt, snabbt och säkert!  Beställ gärna en kostnadsfri produktinformation på www.braform.nu/?ak=reze

    Jag själv dricker 1 till 2 proteindrinkar per dag. Dessutom tar jag multivitaminkomplex och fiber/ört-tabletter varje dag. Jag dricker örtdryck dagligen och Aloe-dryck vid behov. Som mellanmål använder jag de läckra proteinbarsen. När jag började mitt viktminskningsprogram gick jag ner 12 kg på 3 månader. Idag använder jag produkterna för att må bäst och orka mest!

    Även i badrummet
    finns Herbalife-produkter. Mina favoriter är schampo, balsam, duschtvål och hårspray med Aloe Vera. Till ansiktet använder jag dagligen rengöringskräm och ansiktsvatten ur NouriFusion-serien. Fuktkräm varierar jag även med Skin Activator-serien. Dessutom använder jag skrubbkräm, Aloe Gel och ögongelé, ja jag använder helt enkelt de flesta produkterna för yttre näring.

    Som svar på en tidigare kommentar vill jag också passa på att säga att självklart blir man mer mätt på 70 g fett än exempelvis 70 g grönsaker. Det fina i kråksången är ju att jag kan äta normalstora portioner om jag väljer mycket grönsaker. Med magert protein i riklig mängd håller jag mig också mätt och kroppen mår bra!

    En bra dag + några språktips

    Det blev en bra dag idag. En lång skogspromenad gjorde susen för mitt välbefinnande. Ronja (min dvärgschnauzer) är nu också nybadad. Nicklas har köpt sig en råttbur och Linda har varit hos en kompis och ridit.

     

    Ett tips för att må bättre är att ändra sitt språkbruk. Låter det konstigt? Prova själv! Här är två små förändringar du kan göra:

    1. Byt ut ordet måste mot ordet vill (helst ihop med orden ..för att..). Exempel: Jag måste jobba :( byts ut mot Jag vill jobba för att ha råd med .... :) Om ditt ..för att.. inte är tillräckligt starkt låt bli att göra den saken just då. Det är få saker som man faktiskt måste vid ett givet tillfälle. Nästa dag kanske det känns annorlunda.

    2. Låt bli ordet inte. Det är ett negativt ord. Ju mindre du använder det ordet desto bättre kommer du att må. Fyll dina tankar med positiva ord och en positiv meningsbyggnad. Det betyder mer än du tror!

    Två små förändringar men det kan vara ganska svårt att genomföra dom. Utmana dig själv! Det tar ungefär 21 dagar att bilda en ny vana. Mer tid än så krävs inte - och resultatet kan hålla hela livet.

    För en tid sedan bytte jag själv ut frasen "det var så lite" (när någon tackar mig för något) mot frasen "för all del". Det låter trevligare och när jag säger "för all del" så förringar jag inte själv det jag gjort, vare sig det var stort eller smått. En liten förändring som faktiskt kan göra under för självkänslan. Prova!

    Sneak preview

    Inom kort lanseras en helt ny isoton sportdryckWellnessCenterOnline.



    Vill du veta mer om produkten och tävla om ett paket H3O ProTM så skriver du bara en kommentar här under. Om du dessutom länkar till detta inlägg ökar dina chanser att vinna :)


    Nya roligheter

    Sov till kvart i 9 idag. Skönt! Ut med hunden och frukost. Sen har jag suttit här och klurat på lite nya roligheter till min blogg. I menyn till höger hittar du nu följande kuligheter:
    Tipsa en vän om bloggen - enkelt formulär
    Värdelöst vetande - ny kunskap varje gång du besöker min blogg
    Web-poll: Hur ofta besöker du min blogg?

    Kika runt lite och berätta gärna vad du tycker om det!
    Roligheterna är från bloggsolutions.se som har många fler skojigheter att välja på.

    Ta hand om sig

    Det är viktigt att ta hand om sig. Att göra allt som står i ens makt för att man ska må så bra som möjligt både kroppsligt och själsligt. Idag har jag sökt en 50 % administrativ tjänst som jag skulle vilja ha. Dessutom har jag bestämt mig för en time out under morgondagen. Då ska jag bara göra sådant som jag VILL göra.

    Skogspromenad med Ronja (bra för både kropp och själ)
    Bada Ronja (mysigt när hon luktar gott)
    Åka med Nicklas för att hämta en råttbur (han har bestämt sig)

    Får väl se om det dyker upp något mer som jag VILL göra imorgon.  


    Lax är gott! Och nyttigt!

    Receptet kommer från tasteline.com

    Varmrökt lax med ljummen rotfruktssallad
    (4 port)

    400 g varmrökt lax
    3 potatisar i stavar
    200 g rotselleri i stavar
    2 morötter i stavar
    5 msk rapsolja
    1 tsk dijonsenap
    3 msk finhackad gräslök
    saft från en lime
    salt och svartpeppar


    1. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten ca 3-4 minuter beroende på hur tjocka stavarna är. Häll av dom i ett durkslag och lägg i en bunke.

    2. Blanda ihop olja, senap och gräslök med saften från limen till en marinad. Smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över de ljumma rotfruktsstavarna.

    3. Servera rotfruktssalladen som tillbehör till den varmrökta laxen, gärna med lime-klyftor.


    Njut med mörk choklad

    Källa: Artikel i SvD, 2008-08-05

    Enligt en ny studie på Karolinska Institutet kan mörk choklad rekommenderas till både diabetiker och överviktiga. I studien fick försökspersonerna smaka på mjölkchoklad, vit choklad och mörk (85 %) choklad. Den mörka chokladen ger endast marginell påverkan på blodsockerhalt och insulinnivå. Dessutom kunde man notera att vit choklad är mer negativ för män medan mjölkchoklad är mer negativ för kvinnor.

    Mörk choklad kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Kakao innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret. Gott att veta för chokladälskare!

    Matintag

    Mellanmålet i eftermiddag bestod av vaniljyoghurt med proteindrink, Cookies & Cream. Jättegott! Och nyttigt! Piroger blev det ikväll. Inte särskilt nyttigt, jag vet. Jag är inne i en period då jag tycker att mat är förskräckligt tråkigt, särskilt att laga mat. En proteinbar har jag också ätit och en nektarin i eftermiddags. Annars tycker jag att dagen gått ganska bra. Det har blivit mindre portioner och mindre småätande mellan målen än tidigare.

    Nu har jag i alla fall tagit fram kycklingfilé ur frysen så jag kan göra en bättre måltid än piroger imorgon kväll.

    Eftermiddagsplock


    Mormor är här och hjälper Johanna att göra slingor i håret. Själv har jag shoppat med Linda och Nicklas. Nya badshorts till Nicklas och ett par skor till Linda blev det.
      

    Nu är det dags

    Alldeles för få steg förra veckan (jag skyller på värmen - inte ens hunden ville ju gå) och upp 2 hekto. Nu är det dags att bruka allvar. Idag har jag halverat mina portioner. Utom frukost-shaken förstås. Dagen började med "flytande äppelkaka" ;) Jättegott! Och nyttigt! Vad katten är det då, undrar kanske någon:

    3 dl äpplejuice
    2 toppade msk proteindrink, Vanilj
    lite kanel

    På jobb äter vi gemensam frukost och jag tog en (1) fralla istället för två som annars lätt slinker ner. Till lunch lite fisk (den var panerad så jag tog bara en liten bit) och potatismos. Nu har jag precis druckit örtdryck. Det känns bra!

    Strandhugg

    Trots helgens svalare väder med en hel del moln och en hel del blåst har vi gjort korta besök på stranden både lördag och söndag. Det finns en stranddel utanför Ystad, i Nybrostrand, där man får ha hundar med sig. Dit åkte vi. Barnen gillade vågorna men vi nöjde oss med att bada fötterna.
      
      

    Skön lindring

    I sommarvärmen sover jag gärna med öppet fönster och dessutom sparkar jag av mig täcket. Det betyder att jag får en del myggbett på nätterna. Då använder jag Aloe Vera Gel som ger skön lindring.

    Det finns två sorter som jag kan rekommendera. Båda innehåller extrakt av helbladsaloe, kamomill och ringblomma, och ger skön lindring vid mindre hudirritationer såsom småsår, klåda, solsveda osv.



    Aloe Vera Gel innehåller 200 ml och kostar 115: -
    Aloe Vera Spray innehåller 400 ml och kostar 147: -

    Du hittar dom genom att klicka HÄR

    Gratis prov!


    Vill du ha ett gratis prov på en hudvårdsprodukt?

    Det enda du behöver göra är att länka till min blogg så skickar jag dig ett hudvårdsprov med posten. Din adress kan du maila till [email protected] så behöver ingen annan se den. Skriv en kommentar här med din url också!

    Mer info om hudvårdsserien hittar du på www.nourifusion.com/se och på www.wellnesscenteronline.biz

    Födelsedag!


    Idag fyller min minsta dotter 11 år. Vi har sjungit för henne, som vi alltid gör på morgonen när någon i familjen fyller år. Hon har fått presenter.
    Det enda som skymmer solen idag är molnen (vitsigt, eller hur?). Lite duggregn har vi fått så det blir nog ingen tur till stranden idag. Men vi ska göra tårta och ha det allmänt mysigt i alla fall.

    Trevlig kväll

    Jag har njutit av god mat, god dryck och gott sällskap hela kvällen. Varmt och skönt har det varit. Några droppar regn har vi fått, men ingen åska.

    Grillat kött
    Sallad
    Kall sås
    Potatishalvor (grillade i ugn)
    Rött vin och/eller öl
    Glass med nougatsås och maränger

    4 vuxna, 4 barn och 4 hundar

    Vi har planerat vår kommande fiskeresa och pratat om allt möjligt. Barnen har badat i poolen, vi har gått korta promenader med hundarna i värmen då vi flämtat ikapp. Nu ska jag sova, ännu en ledig dag imorgon :) 

    Husdjur VS Skadedjur

    Min son vill köpa råttor. Inte en råtta utan två råttor. Han säger att han vill ha dom som husdjur. Alla barn vill väl vid något tillfälle ha ett eget husdjur? Nicklas är ju gammal nog (14) att själv ta hand om dom också. Svårt att säga nej. Men vi har ju en framavlad råttjägare (Ronja, min dvärgschnauzer) i huset, det kanske jag ska upplysa honom om?

    Råttor är ju skadedjur av stora mått i det fria men dom är också intelligenta, trevliga varelser. Jag känner flera som haft en (en!) råtta som husdjur och jag har faktiskt ingenting emot det även om jag inte vill ha "vilda" råttor springande runt huset. Blir dom lika tama och trevliga om man nu har två? Nicklas säger att det är förbjudet att bara ha en råtta eftersom dom är flockdjur och därför måste man ha minst två. Hundar är också flockdjur men man får lov att bara ha en. Hur är det med akvariefiskar? Många fisksorter är ju stimfisk - är det då förbjudet att bara köpa en? Skyddar lagen råttor mer än hundar? Hästar är också flockdjur och där tror jag faktiskt att det är förbjudet att bara ha en ensam häst i en hage. Men när det gäller hundar blir ju vi människor deras flock. Råttor kanske inte accepterar oss på samma sätt? Är det någon som vet? Det här måste jag ju bara ha mer information om!


    RSS 2.0