Viljan att gå upp i vikt

Precis som det finns överviktiga människor finns det också dom som är underviktiga. En del kämpar hårt för att gå upp i vikt. Det är ju varken snyggt eller hälsosamt att vara för mager. Enligt WHO är du underviktig om du som kvinna har ett BMI på under 18,6 och om du som man har ett BMI på under 20. Klicka här för att räkna ut ditt BMI.

Det första du ska göra om du är underviktig är att kontrollera att du inte har någon bakomliggande sjukdom som orsakar undervikten. Om du är rökare kan ett rökstopp göra susen eftersom du då oftast får större aptit. 20 ml rödvin en timme innan måltid är också aptithöjande ;) 

En del underviktiga gör allt som står i deras makt för att gå upp i vikt. Dom äter vispgrädde, godis, kakor osv men inget händer. Tyvärr är detta sätt lika ohälsosamt som det är ineffektivt! Precis som med övervikt gäller det att hitta rätt balans mellan aktivitetsnivå och hur mycket man äter samtidigt som det man äter ska vara näringsrikt och hälsosamt. Svårt? Det beror på....

Jag känner en tjej i Eslöv som gick upp 8 kg på 2 månader. Totalt har hon gått upp 10 kg och hon har gjort det genom att följa ett individuellt anpassat viktkontrollprogram från herbalife. Många tänker vadå herbalife - det är ju bantning. Men så är inte fallet. Herbalife är god näring och kan användas på många olika sätt. Lena gjorde som så att hon åt sin vanliga mat till frukost, lunch och middag. Efter varje måltid drack hon en smarrig proteindrink som efterrätt. Dessutom åt hon läckra proteinsnacks till mellanmål. Så enkelt var det! Viktökningen bestod av muskelmassa och hon har idag samma klädstorlek som förut men hon ser mycket friskare ut och mår bäst!

Du kan också läsa mer om att gå upp i vikt hos exempelvis iForm eller hos Dietist.se

Hör av dig om du vill ha min hjälp att gå upp i vikt på ett hälsosamt och effektivt sätt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0