Bajs!

I mitt arbete möter man bajs dagligen. Det är hård bajs, mjuk bajs, diarré, grön bajs, brun bajs, svart bajs. Man skulle kunna kalla mig för bajs-specialist (istället för undersköterska). Hur många hade svarat på en platsannons där dom skrev:

Bajs-specialist sökes för slavarbete alla dygnets timmar. Vi erbjuder skitbetalning (vitsigt va?)

Istället skriver man:

Undersköterska sökes till äldreboende i trevlig miljö. Individuell lönesättning.

Men det betyder samma sak! Att vara bajs-specialist innebär att man först ser till att den boende stoppar i munnen det som sedan ska bli bajs. Detta görs ihop med diverse mediciner och särskilt noga är man med mediciner som påverkar tarminnehållet. Sedan studerar man (iförd skyddsklädsel och handskar) det som kommer ut, torkar, tvättar, byter blöjor, desinficerar och håller på tills det äntligen är dags att åka hem och då sitter skitlukten kvar i näsan så att ingenting luktar gott.

Dessutom får man ta emot en massa skit (!) från arbetskamrater (eller vad dom egentligen bör kallas), chefer, anhöriga och andra som inte är införstådda med hur krävande det är att jobba som bajs-specialist.

Det är en jävla tur att jag har ett annat jobb också - som Wellness Coach. Där torkar jag ingen skit! Istället hjälper jag människor till bättre hälsa, är min egen chef och tjänar mer än jag gör som bajs-specialist.

Kommentarer
Postat av: Tina

Låter som om du inte riktigt gillar ditt jobb? ;-) Jag förstår dig, det är ett fruktansvärt otacksamt jobb. Bit ihop och försök att njuta av din fritid istället! Kram

2008-07-17 @ 18:13:55
URL: http://tinawinde.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag misstänker att det inte stod med i kursplanen heller då du påbörjade din utbildning. :)

2008-07-17 @ 19:17:42
URL: http://knivskarp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0