Krämig musselsoppa
Eftersom Kung Bore håller ett fast grepp om Sverige fortsätter jag presentera sopp-recept.
Värmande och nyttigt, perfekt vintermat!
Ingredienser för 4 personer:
1 kg färska musslor (eller 250 gram på burk - hoppa då över steg 1 och 2 nedan).
1 dl vitt vin
2 msk finhackad gul lök
6 dl fiskbuljong
1 msk hummerfond
½ fänkålshuvud
ca 1 dl fint skuren purjolök
2 dl grädde
ca 1 msk maizenamjöl
250 g marulk (eller valfri fisksort)
salt och peppar
dillkvistar till garnering
Gör så här:
1. Tvätta skalen på musslorna och släng dom som inte stänger sig.
2. Koka upp vinet och löken i en kastrull som rymmer alla musslor. Lägg i musslorna och koka under lock i knappt 5 minuter.
3. Sila ner musselspadet i en ny kastrull, tillsätt buljongen och hummerfonden. Skär fänkålen i små bitar, tillsätt dessa och purjolöken. Häll på grädden och låt allt puttra i 10 minuter. Blanda maizenamjöl med lite vatten och red soppan.
4. Skär fisken i bitar och lägg ner i soppan. Koka i 2 minuter. Ta musslorna ur sina skal och lägg i soppan. Spara några till dekoration. Smaka av med salt och peppar.
5. Dekorera med dillkvistar och de sparade musslorna direkt i tallrik eller i soppterrin. Servera soppan varm med en bit bröd.
Kommentarer
Postat av: Ströbaek
Hej
Lämna dina recept på matboken.se ... en rolig matsida!
en spotlife-kompis
Trackback