Müslikaka
Läsarnas bästa wellness-tips! |
3 dl dinkelflingor
1 ½ dl quionoaflingor
1 dl krossade linfrön
½ dl sesamfrön
1 dl Gojibär
1 dl russin
1 dl solrosfrön
2 dl valfria naturella nötter
1 tsk himalaya salt
1½ dl akacia honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 165 grader. Klä en fyrkantig form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Häll dinkel och quionoa flingor i en bunke, tillsammans med linfröna och sesamfröna. Mixa gojibär, russin, solrosfrön och nötter ganska fint. Häll detta i bunken med det andra. Värm upp honungen med saltet, tills det blir rinnigt. Häll honungen i bunken och rör om ordentligt. Pressa ut blandningen hårt i formen, sätt in i nedre delan av ugnen. Grädda ca 25 minuter. Låt svalna ordentligt, och skär sedan ut bitar med en vass kniv. Slå in müslikakorna i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Klara att ta med i handväskan!
Receptet lånat från Emma
Kommentarer
Postat av: Nisa
låter gott men vad är gojjii bär=)?
Postat av: luhluu
åh tack! =) lät gott det där du ;)
Postat av: bitte
mums
Trackback