Müslikaka

Läsarnas bästa wellness-tips!

Klicka här!

Ingredienser:

3 dl dinkelflingor
1 ½ dl quionoaflingor
1 dl krossade linfrön
½ dl sesamfrön

Goji-bär1 dl Gojibär
1 dl  russin
1 dl solrosfrön
2 dl valfria naturella nötter

1 tsk himalaya salt
1½ dl akacia honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 165 grader. Klä en fyrkantig form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Häll dinkel och quionoa flingor i en bunke, tillsammans med linfröna och sesamfröna. Mixa gojibär, russin, solrosfrön och nötter ganska fint. Häll detta i bunken med det andra. Värm upp honungen med saltet, tills det blir rinnigt. Häll honungen i bunken och rör om ordentligt. Pressa ut blandningen hårt i formen, sätt in i nedre delan av ugnen. Grädda ca 25 minuter. Låt svalna ordentligt, och skär sedan ut bitar med en vass kniv. Slå in müslikakorna i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Klara att ta med i handväskan!

Receptet lånat från Emma

Kommentarer
Postat av: Nisa

låter gott men vad är gojjii bär=)?

2008-09-22 @ 20:13:41
URL: http://nisas.blogg.se/
Postat av: luhluu

åh tack! =) lät gott det där du ;)

2008-09-22 @ 21:10:47
Postat av: bitte

mums

2008-09-22 @ 21:42:39
URL: http://blondiesliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0