Spännande recept

Jag hittade två spännande recept på http://metrobloggen.se/food
Det är en nyligen utbildad näringsfysiolog som driver bloggen och jag ska i alla fall prova recepten!

Proteinrik fruktomelett

Enormt god, nyttig, proteinrik och lättlagad måltid!
Går att variera beroende på energibehov (beroende på hur många äggulor man tar).


Gör den så här:
1 helt ägg
3 äggvitor
Kanel
Valfri frukt eller bär, exempelvis 1 mango
Några valnötter

Rör ihop ägg och äggvitor med kanel och stek som en vanlig omelett. Sen kan man antingen hälla på skivad frukt på omeletten i stekpannan, så man får en "inbakad" omelett fylld med frukt, eller ha frukten på sidan som på bilden.
Avsluta med att strö över lite hackade nötter.

Det går att variera i oändlighet, eftersom det finns så många olika frukter man kan använda! Bär fungerar också jättebra!

Detta är en proteinrik och mättande måltid, med bra fettsyror från nötterna och bra vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer från frukt och bär, dessutom en blodsockersänkande effekt av kanelen.

Fungerar även jättebra som frukost!


Nyttig wok!

En nyttig och god wok med vitkål som bas, i stället för ris eller nudlar eller vad man nu brukar ha.


Bas:

Vitkål
Paprika
Lök (valfri)
Vitlök
Minimajs
Vattenkastanjer

Strimla vitkål och paprika, hacka lök och vitlök och stek upp allting i lite olivolja. Tillsätt även minimajs och vattenkastanjerna. Krydda med varlfri krydda. Jag använder örtsalt, chilipeppar och koriander. 

Som proteinkälla kan man variera sig; strimlad kycklingfilé, räkor, qourn, tofu, bönor m.m. Beroende på vad man är sugen på! 

Häll i proteinkällan och rör om och stek en stund med grönsakerna sedan är det färdigt att äta! 

Perfekt måltid med inte alltför mycket kolhydrater, och högt proteinvärde och nyttiga grönsaker.
Vill man ha lite mer fett i är det supergott att blanda i lite cashewnötter.
Vill man ha mer kolhydrater kan man servera med ris eller pasta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0