Lindas äppelkaka
Skala och skiva några äpplen. Lägg dom i en ugnsfast form.
Blanda ihop:
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
Tillsätt 150 g margarin
Smula blandningen över äpplena och grädda i ugnen, 200 grader, ca 15-20 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.
Hej!
Paj är smarrigt, men kom på min favvo smulpaj som jag bara måste dela med mig av.
Med Rabarber:
ca 500 g rabarber (ca 1 liter skivad)
1-1½ dl socker
1 msk potatismjöl
För att variera brukar jag ibland krydda med lite kanel, kardemumma & blanda i äppelbitar el Jordgubbar.(Man kan givitvis använda vilka bär som helst, färska som frysta, men då ska man nog ha lite mindre socker)
häll över socker & potatismjöl på bären/frukten, i en form & blanda runt.
Ta sedan:
100 g margarin
2-3 msk socker
1 ½ dl dinkelmjöl, alt fullkornsmjöl(eller vilket mjöl du har i ditt skåp)
1 ½-2 dl Fiberhavregryn
Du smälter margarinet i en kastrull, blanda ner det andra i kastrullen , det ska bli lite halv klumpigt men ändå "bre bart".
Bre över denna blandning på frukten i formen. Om man vill kan man ju ha lite mandel flan på eller kokos(det e bara fantasin som kan stoppa). In i ugn i 225 g i ca 10-15 min, till pajen fått färg! Servera men vanilj visp!Mumms....
Detta är min absoluta favvo.Super enkel & snabb att göra. Jag brukar göra den en dag innan eller på morgonen då jag väntar besök & sen brukar den få stå i ett tag igen i ugn så att den blir lite varm innan servering. Ett annat tips är att jag brukar på sommaren göra dessa pajer i aluminium formar & fryser in, sen då jag behöver fixa ngt sanbb till ett "oväntat besök" brukar dessa komma till pass. :) Lycka Till!
Det låter jättegott! Är det fler som har recept dom vill dela med sig av?