Flexitarianism


Jag läste i nya iForm (nr 2/2009) att en ny fantastisk trend är på gång. Man äter huvudsakligen en vegetarisk kost men kompletterar då och då med kött, fisk, ägg och mjölkprodukter. Flera studier visar på att en sån livsstil leder till mindre övervikt, lägre blodtryck, lägre risk för att få diabetes och vissa cancerformer, samt minskad risk för hjärt-kärlsjukdomar. Att vara flexitarian är dessutom hälsosammare än att vara vegetarian eftersom det är lättare att få i sig tillräckliga mängder järn, protein och B12-vitamin då.


Det finns en bok som heter "The flexitarian diet" av Dawn Jackson Blatner för den som vill veta mer.

Kommentarer
Postat av: Tina

Låter som en smart diet!

2009-01-15 @ 23:12:29
URL: http://beleza.blogg.se/
Postat av: Josefin

Diabetes typ 1 och typ 2. är 2 helt olika sjukdomar!! diabetes typ 1 kan man inte hjälpa att man får, det har ingeting att göra med kost och träning... det har däremot typ 2. jag kan bli rätt så trött på folk som skriver att det hjälper gör så eller si så hjälper det att motverka diabetes!!! suck.

2009-01-16 @ 23:24:38
Postat av: Tezzan, Wellness Coach

Ja, Josefin, du har helt rätt i att typ 1 och typ 2-diabetes är två olika saker. Och visst är det så att risken för att få typ 2-diabetes är det man själv kan påverka via sin livsstil. Förr kallades det ju för åldersdiabetes men nu ser man typ 2 diabetes även hos barn och ungdomar. Typ 2-diabetes blir allt vanligare och det är alltid den man menar när man skriver att diabetes på olika sätt kan motverkas, ingen forskare har ännu kommit på ett sätt att motverka typ 1-diabetes. Ledsen om du "blir trött" när du läser om det, men det finns oändligt många fler med typ-2 än typ 1-diabetes och mycket dom kan göra för att bli bättre!

2009-01-17 @ 07:02:07
URL: http://herbatezzan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0