Tezzans tips # 9


Ät mer apelsin! Bästa säsong för apelsiner är oktober-maj (dvs NU) då import sker från Medelhavsområdet. Apelsinen är rik på vitamin C som är en viktig antioxidant. Vitamin C underlättar också kroppens upptag av järn.

Näringsvärde per 100 gram apelsin (enligt livsmedelsverket):
Energi 46 kcal
Protein 0,8 g
Fett 0,1 g
Mättade fettsyror 0,01 g
Kolhydrater 10,3 g
Fibrer 1,9 g
C-vitamin 53 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 30 mcg
Järn 0,2 mg
Zink 0,1 mg
Kalcium 46 mg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0