Mellanmål

Det är viktigt att äta sunda mellanmål ett par gånger varje dag. Som jag ofta påpekar behöver kroppen en jämn tillförsel av näringsämnen. Vad är bra mellanmål då? Som är lätt att ta med sig och inte kräver en massa förberedelser. Självklart kan du välja frukt! Frukt innehåller oftast både vitaminer och mineraler, fiber och en relativt stor mängd vatten. Men frukt innehåller också relativt mycket socker (fruktos) och därför kan en morot eller annan grönsak vara ett bra alternativ.

Till eftermiddagskaffet är det många som tar en kaka av något slag och då finns det helt klart ett bättre alternativ. Prova istället en chokladbit med låg fetthalt, färre kalorier och protein som ger mättnad. En läcker chokladbit som dessutom innehåller vitaminer är ett bra alternativ för dig som blir sugen på något gott ibland. Finns i tre smaker: Choklad/Jordnöt, Vanilj/Mandel och Citron/Citrus. Lika goda och nyttiga alla tre!

Kom ihåg att dricka tillräckligt med vatten också! Denna livsnödvändiga dryck som många får i sig för lite av. Vätskeförlust gör att du presterar sämre både mentalt och fysiskt. Ibland kan också hunger och törst förväxlas. Så ta ett extra glas vatten när du äter mellanmål. Med ett bra mellanmål mår du bättre och orkar mer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0