Celluliter

Idag tänkte jag skriva om celluliter, först ska vi reda ut vad celluliter egentligen är och jag kommer även att tipsa om vad man kan göra för att minska dessa. Många, framförallt kvinnor, besväras av så kallad "apelsinhud". Hur uppstår celluliter då? Dålig blodgenomströmning leder till att det blir vattenansamlingar i vävnader och bidrar till att toxiner och restprodukter inte transporteras ut utan fastnar i kroppen. Dessa ansamlingar tillsammans med trycket från uppsvällda fettceller ger gropar i huden som är ett kännetecken för celluliter. När fettcellerna ökar i omfång börjar dom trycka på blodkärlen, vilket påverkar blodcirkulationen. Detta är en anledning till att främst överviktiga får besvär med celluliter. Att det är mest kvinnor som drabbas beror på att deras hud är tunnare än männens. Hudläkare och experter brukar säga att det finns tre typer av celluliter:

1. Groparna syns endast då man klämmer ihop huden och det är ett tecken på att vatten ansamlats i vävnaden.
2. Groparna är synliga när man står upp, vilket beror på att vatten, fett och slaggprodukter klumpats ihop i vävnaden och att cirkulationen börjat försämras.
3. Groparna syns även då man ligger och betyder att slaggämnena börjat bilda en geléaktig massa som så småningom antar allt fastare konsistens.

Vad kan man göra då? Bästa sättet att minska celluliter är att motionera och äta hälsosamt. Att sluta röka och dricka tillräckligt med vatten är också nödvändigt. Cell-u-loss är ett kosttillskott som hjälper kroppen reglera vätskebalansen på ett naturligt sätt och kan därmed vara ett bra hjälpmedel i kampen mot celluliterna. Dessutom kan en bra skrubbkräm hjälpa till att få fart på blodcirkulationen. Prova exempelvis Body Buffing Scrub. För bästa resultat kan även en uppstramande kräm med fördel användas, jag rekommenderar Body Contouring Créme. Lycka till!


Kommentarer
Postat av: jazzylicious

Hundra grr godare :D

Fan de måste jag kolla in! :)

2008-09-13 @ 15:53:30
URL: http://jazzylicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0