Orientering

Skolorna här i vår by anordnar varje år orientering. Barnen får springa över stock och sten så fort dom kan samtidigt som dom ska hitta utsatta kontroller med hjälp av en karta (och eventuellt en kompass). Eftersom jag själv gillar att vara ute i naturen, och det är bra för både kropp och själ, bestämde jag mig för att skriva något om orientering. På köpet lärde jag mig något nytt!

Svenska Orienteringsförbundet har en friskvårdssatsning som heter Naturpasset. Runt om i landet har man satt ut orienteringskontroller så att vem som helst ska kunna få en skön naturupplevelse med kartan i handen. Var och en väljer själv om man vill gå, springa, lunka, krypa eller åla sig fram. "Orientering innebär att hitta sin väg i terrängen med hjälp av en karta". Naturpasset finns på närmare 500 ställen runt om i Sverige. Det finns till och med i min lilla by fast jag inte hade en aning om det.

Skickar du dessutom in ditt startkort kan du vinna en stugvecka på Idre Fjäll. Du behöver inga förkunskaper. Vanliga kläder för utevistelse, en orienteringskarta och ev en kompass är det material som behövs. Läs mer här

Kommentarer
Postat av: Anna

Klart jag länkar... Fortsättning följer om upplägget inför tjejvasan!

2008-10-09 @ 09:26:54
URL: http://annoula.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Hejsan! För några månader sedan la du upp ett inlägg som gav lite tips på mål och delmål. Jag undrar om du skulle kunna lägga upp de igen? Skulle vara jättesnällt. :)

2008-11-29 @ 23:15:35
URL: http://ceciliaberglund.blogg.se/
Postat av: Tezzan

Inlägget om mål och delmål finns här:

http://herbatezzan.blogg.se/2008/september/motivation.html

2008-11-30 @ 14:17:21
URL: http://herbatezzan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0