Grundläggande hudvård

Huden i ansiktet utsätts för stora påfrestningar då den oftast är helt oskyddad och får ta emot solstrålar, vind, vatten, olika temperaturer, strålning från datorer, luftföroreningar och så vidare. För att huden ska må bra och hålla sig mjuk, elastisk och utan rynkor ;) behöver du ta hand om den på rätt sätt. En hud som mår dåligt reagerar med utslag (typ akne) eller genom att strama (om hudens vätskebalans är i olag). Den kan också bli rödflammig eller reagera på annat sätt.

Det absolut viktigaste när det gäller hudvård är att äta rätt och dricka tillräckligt med vatten! 70 % av alla hudproblem är kostrelaterade. Låt bli rökning, skydda dig mot solen och använd rätt sorts hudvårdsprodukter.

Grundläggande hudvård handlar om rengöring, uppfräschning och återfuktning. Du behöver alltså en bra rengöringsprodukt, ett ansiktsvatten och en fuktkräm. Fuktkrämen bör också innehålla solskydd SPF 15, vilket är det minsta skydd som egentligen gör nytta. Alltihop ska vara anpassat för din hudtyp. Ibland behöver huden också rengöras lite mer på djupet med hjälp av exempelvis en ansiktsmask och ibland behöver du skrubba bort döda hudceller med en speciell skrubbkräm. På natten, när cellförnyelsen är som störst, kan din hud dra nytta av en speciellt utformad nattkräm. Slutligen ska du ha en ögonkräm eftersom huden kring ögonen inte innehåller några talgkörtlar och därför har unika behov. Dom produkter du använder ska innehålla sånt som är bra för huden och inga biprodukter. Tyvärr finns det en uppsjö av produkter som får huden att kännas mjuk och lyxig på utsidan men som egentligen inte gör någon nytta. Det finns säkert en del bra produkter också men det är en djungel.

Själv använder jag en mycket bra och mycket prisvärd hudvårdsserie som heter NouriFusion. Den innehåller A-, C- och E-vitamin, tre antioxidanter som hjälper till att skydda min hud. Vill du veta mer om dessa hudvårdsprodukter kan du klicka här.


Kommentarer
Postat av: jB

SV:



Visst är de lite roligt med photoshop (:

Gör gärna de (:

2008-08-30 @ 22:15:05
URL: http://joggibajsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0