Räksoppa med juliennegrönsaker


Ingredienser för 4 personer:


500 gram räkor
½ purjolök
1 morot
ca 50 gram rotselleri
2 msk olja
2 msk tomatpuré
7 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1 msk maizenamjöl
salt och peppar

Till garnering:

1 morot
½ purjolök
1 knippa gräslök

Gör så här:

1. Skala räkorna men spar skalet. Finstrimla purjolöken och moroten, skär rotsellerin i små bitar.

2. Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i räkskalen när oljan blivit riktigt varm. Lägg på locket och låt fräsa under lock i ca 5 minuter. Tillsätt tomatpurén, buljongen och grönsakerna. Låt sedan småkoka i 20 minuter.

3. Sila ner räkbuljongen i en kastrull och tillsätt grädden. Låt koka i ca 10 minuter utan lock. Blanda ut maizenamjölet i lite vatten och red av soppan. Vill man förstärka smaken något kan man tillsätta hummerfond på flaska.

4. Hacka räkorna grovt och lägg ner i soppan utan att koka. Smaka av soppan med salt och peppar.

5. Skala moroten och strimla den och purjolöken så tunt det går. Klipp gräslöken. Fördela alltsammans i botten på fyra varma tallrikar. Häll soppan över och servera.

Kommentarer
Postat av: tommpa (enungman)

Det där lät gott :-)



Sv:

Kroatien kan säkert vara fint det oxå.. har aldrig vart där.

Men får du tillfälle ngn gång senare så tycker jag absolut du ska ge Island oxå ett besök.

Helt gudomlig natur! :-)

2009-01-04 @ 21:37:18
URL: http://enungman.se/blogg
Postat av: Tina

Låter supergott! Soppa är dessutom det bästa när det är kallt ute. :0)

2009-01-04 @ 21:57:35
URL: http://beleza.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Mums! Den ska jag definitivt testa när jag är färdig med min detox. En perfekt rätt att övergå till "normal" mat, kanske. Tack för receptet!

2009-01-04 @ 23:17:18
URL: http://ulrikagabriel.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0