Oxrullader


Här kommer receptet på mina hemmagjorda oxrullader. Lite "pill" men väl värt besväret! Försvinnande gott som ni ser i den tomma pannan ;)

Ingredienser

Lövbiff
Bacon
Peppar
Buljongtärningar
Oatly (havrebaserad "matgrädde")
Coloritsoja
Lite svart vinbärsgelé
Fett till stekning

Gör så här

Varje lövbitsskiva peppras och så lägger du en lagom stor bit bacon ovanpå. Sen rullar du ihop och fäster med tandpetare. Se bilden:

Bryn rulladerna i lite fett så att dom får fin färg. Sedan lägger du dom i en traktörpanna eller stekgryta tillsammans med vatten och buljongtärning (anpassa mängden efter hur många rullader du gör och hur mycket sås du vill ha). Låt puttra i minst 1 timme.

Under tiden skalar du potatis som sedan ska kokas.

Lägg upp de färdiga rulladerna på ett fat. Häll lite extra fett i den stekpanna som du stekte köttet i och hetta upp (detta för att ta tillvara alla smakerna). Vispa ner lite vetemjöl i fettet (anpassa efter mängden sås) och späd med buljongen som rulladerna kokat i. Coloritsoja för färgens skull och Oatly vispas ner. Jag brukar också vispa ner lite svart vinbärsgelé. Sen häller du tillbaka alltihop i traktörpannan eller stekgrytan. Lägg tillbaka rulladerna i såsen. Låt alltihop koka upp och så är det färdigt!

Pressa potatisen. Servera med gelé och dina favoritgrönsaker. Ett gott rödvin passar bra till.

Detta är en fantastiskt god rätt. Jag hoppas du provar den :)

Kommentarer
Postat av: Lina

Havrebaserad matlagningsgrädde...hur smakar det??? lät inte så gott men man kan ju ha fel

2009-02-15 @ 08:31:26
URL: http://absolutlinan.blogg.se/
Postat av: Tezzan, Wellness Coach

Lina: Havrebaserad matgrädde, dvs Oatly, passar utmärkt i matlagning. Det blir ingen smakskillnad alls jämfört med "vanlig" matgrädde. Jag använder den pga laktosintolerans. Men den som vill kan ju förstås byta ut det mot det som man brukar ha hemma :)

2009-02-15 @ 09:15:31
URL: http://herbatezzan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0