Ge barnen sunda vanor!

Det blir allt vanligare med överviktiga barn, barn som ofta sitter många timmar framför TV:n eller datorn istället för att röra på sig. Därför blir det också allt viktigare att föräldrar, far- och morföräldrar och vuxna i allmänhet lär sig att hjälpa barnen så att dom kan få sunda matvanor och en aktiv livsstil. På så vis investerar man i barnens hälsa.

1. Barn gör inte som du säger utan som du gör! Det viktigaste är därför att se över dina egna vanor. Äter du sunt och nyttigt? Motionerar du? Gör ni det tillsammans?
2. Belöna barn med omtanke, beröm och uppmärksamhet men inte med kalorier. Det är alltför vanligt att barn får en godispåse istället för en kram eller en påse chips istället för tid. På det viset lär man barnen att tröstäta.
3. Ha alltid frukt hemma, medan glass, godis och kakor förpassas till en bestämd dag i veckan. Ett fat med frukt där det är fritt att ta när man vill är kanonbra. Köp inte hem mer onyttigheter än som blir uppätet på den bestämda dagen!
4. Bojkotta snabbmat och halvfabrikat - börja istället laga egen mat från råvaror. Det behöver inte vara krångligt eller tidskrävande.

Listan skulle kunna bli jättelång men tanken är inte att jag ska komma med en massa pekpinnar. Koncentrerar du dig på ovanstående punkter har du kommit långt. Om ditt barn redan är överviktigt kanske du behöver lite fler tips - fråga gärna. Jag svarar på alla frågor snarast möjligt. Och du, vänta inte tills barnet blir äldre! Då är dåliga vanor svårare att bryta. Ju tidigare man grundlägger sunda vanor desto bättre!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0