Olivolja

"Äger man olivolja är man rik" (Italienskt talesätt)

Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fettsyror och skyddande fenoler och kan därför skydda mot hjärt/kärlsjukdom och vissa former av cancer. Det kan vara all idé att byta ut smör/margarin mot olivolja när du lagar mat. Tänk bara på att inte steka på för hög värme - då passar rapsolja bättre.

Du kan också använda olivolja för att smörja in torra läppar som då blir mjuka och fina. Du kan till och med använda olivolja i håret om du har torrt hår. Blanda några matskedar i ditt vanliga balsam eller massera in ren olivolja i hår och hårbotten, låt verka 1 timme och tvätta sedan som vanligt. Gör det när du ska vara hemma för håret kommer att vara fett efteråt och det tar några timmar innan allt fett sugits upp.

Olivolja kan användas direkt på torr hud, både på kroppen och i ansiktet. Blanda ½ dl olivolja med saften från en citron och 1 msk honung. Sen är det bara att smörja in kroppen! I ansiktet kan du använda en blandning av en tredjedel olivolja och två tredjedelar tistelolja.

Olivolja som glidmedel funkar utmärkt men inte om du använder kondom. Oljan förstör nämligen gummit.

Känner du till ännu fler användningsområden för olivolja? Lämna gärna dina tips så andra kan ta del av dom :)

Kommentarer
Postat av: Tina

Jag smörjde faktiskt in hela kroppen med olivolja en gång när jag missat at köpa hudlotion och det var helt fantastiskt för min torra hud. Dessvärre luktade det lite illa efter ett tag och kändes lite väl kladdigt så jag lär nog bara göra om det i nödfall ;0)

2008-12-01 @ 11:58:01
URL: http://beleza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0