Tankar om välfärd

Det är fler människor i världen som lider av övervikt och fetma idag än som svälter, enligt WHO. Det manar till eftertanke.


Människokroppen är gjord för att röra sig, den uthärdar svält bättre än den klarar övervikt. Nu menar jag absolut inte att vi ska svälta oss! God näring är ett måste för att man ska må bäst och orka mest. Men vi lever i ett samhälle där vi inte behöver vara utan någonting. Mat finns i överflöd, både nyttig och onyttig sådan. Öppna kylskåpet - stoppa i munnen. Det är den fysiska aktivitet som krävs för att få mat i sig. En del måste också sätta sig i bilen, köra till affären, lägga varorna i en vagn och putta den till kassan, packa i påsar, lägga i vagnen igen, putta ut till bilen...ja, ni förstår min poäng.

För att inte bli överviktig i ett samhälle som vårt krävs det en del arbete (både mentalt och fysiskt) såvida man inte betingats med gener som gör det omöjligt att gå upp i vikt. Det finns sådana människor även om dom inte är många. Man måste helt enkelt ta medvetna beslut om vad man ska stoppa i munnen, när och hur man ska röra på kroppen osv. Bättre var det förr när man måste springa ikapp bytet, inte hade godis runt hörnet etc. Bättre för kroppen alltså. Inte för att jag vill tillbaka i tiden men om vi nu lever i ett överflödssamhälle får vi väl tänka till. Vill vi vara överviktiga och drabbas av allsköns välfärdssjukdomar tills mänskligheten så småningom dör ut? Väntar vi på att någon vetenskapsman (eller kvinna) ska komma på den utlimata medicinen som gör att vi kan fortsätta vältra oss i snabbmat, kakor, godis och glass samtidigt som vi sitter framför tv:n eller datorn utan att gå upp i vikt?

Jag fyller 40 i år och tror inte att den medicinen kommer under min livstid. Därför har jag bestämt mig för att ändra min livsstil, äta sundare, röra mig mer, må bättre och leva lite längre. Jag använder Herbalifes produkter därför att dom är vetenskapligt framtagna och hela tiden utvecklas av näringsspecialister vilket gör att jag kan känna mig trygg. Trots att jag minskat kaloriintaget rejält och börjat gå ner i vikt så svälter jag inte. Kroppen får god näring och jag mår bra varje dag. När jag säger nej tack till kakan som bjuds, eller tittar bort när jag går förbi godishyllan i affären är det medvetna beslut jag tar som ska leda till bättre hälsa, normalvikt och välmående. Det är jag som har kontroll över min kropp när jag dricker en shake istället för att äta en hamburgare och det känns förbannat bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0