Hur mår magen?

Under de drygt två år som gått sen jag blev Wellness Coach har jag fått höra frasen "magen krånglar" väldigt många gånger. Och när magen krånglar så krånglar det mesta. Det finns ingen som lyckas gå ner i vikt eller få bättre träningsresultat när magen krånglar. Och inte mår man särskilt bra heller! Under julhelgen brukar "magen krånglar"-frasen bli ännu vanligare.

Men det är faktiskt ganska enkelt att slippa en krånglande mage. Din kropp är som en maskin - den behöver vissa grejor för att fungera. Om du till exempel häller mjölk i bilens bensintank så skulle bilen omedelbart protestera. När magen krånglar är det också en slags protest. Men magen är snäll och tolererar ganska tuffa missförhållanden men till slut talar den om att du har hällt i den för mycket sånt den inte behöver!

Nummer 1 är att dricka tillräckligt med vatten. Vanligt vatten. Det hjälper bland annat kroppen att göra sig av med slaggprodukter när du stoppar i den en massa onyttigheter. Vanligt vatten finns i kranen i Sverige, nästan gratis! Nummer 2 är att ge tarmarna något att jobba med - i form av fiber som också bidrar till att transportera bort slaggprodukter. Massor med frukt, grönt och fullkornsprodukter! Dessutom behöver dom flesta ett extra fibertillskott för att komma upp i rekommenderat dagligt intag som är 25-35 g kostfiber/dag. Jag rekommenderar då Fiber/Örter eftersom örterna är extra välgörande för tarmen. Nummer 3 handlar om vad du kan göra i det akuta läget då magen krånglar och då är mitt bästa tips Aloe Vera Örtkoncentrat som blandas med vatten och smakar gott. Aloe Vera är känt för sina unika egenskaper som är gynnsamma för matsmältningen.


Var snäll mot din mage - alltid! (eller åtminstone för det mesta) Då fungerar den optimalt och du kan koncentrera dig på annat!


Kommentarer
Postat av: Ulrika

VAD FINT DU HAR FÅTT DET! En make-over så här i juletider. Vad härligt! Hoppas att du har haft en härligt julfirande så här långt och att det fortsätter på samma bana.

Visst ska man var kompis med sin mage. Man kan lära sig mycket genom att verkligen lära sig att lyssna på magen sin. Den är för det mesta väldigt kolk ;-).

2008-12-25 @ 17:49:27
URL: http://www.ulrikagabriel.blogspot.com/
Postat av: Paris

Om man inte har IBS, för då kan man inte äta fibrer. Då får man ännu ondare i magen =P

2008-12-25 @ 21:17:42
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Tezzan

Vad som funkar för dom som har IBS är väldigt olika. En del blir bättre med hjälp av fiber, andra inte. Man måste våga prova sig fram eftersom det inte finns något sätt att bota IBS. Läs mer på http://www.magotarm.se/foldrar/ibs.html

2008-12-26 @ 08:12:23
URL: http://herbatezzan.se
Postat av: Ulrika

Hahahaaa, en KOLK mage råkade jag skriva ovan. Vad är det?!?!? En K L O K mage ska det vara så klart!

2008-12-26 @ 22:03:04
URL: http://www.ulrikagabriel.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0