Lax är gott! Och nyttigt!

Receptet kommer från tasteline.com

Varmrökt lax med ljummen rotfruktssallad
(4 port)

400 g varmrökt lax
3 potatisar i stavar
200 g rotselleri i stavar
2 morötter i stavar
5 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
3 msk finhackad gräslök
saft från en lime
salt och svartpeppar


1. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten ca 3-4 minuter beroende på hur tjocka stavarna är. Häll av dom i ett durkslag och lägg i en bunke.

2. Blanda ihop olja, senap och gräslök med saften från limen till en marinad. Smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över de ljumma rotfruktsstavarna.

3. Servera rotfruktssalladen som tillbehör till den varmrökta laxen, gärna med lime-klyftor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0