Forts. tandläkarbesök

Idag har jag varit hos en tandläkare som är specialist på rotfyllningar. Hon har äntligen bringat klarhet i min smärtfyllda och förtvivlade situtation. Inuti den rotfyllda tanden frodades en bakteriell infektion som orsakat smärtan. Bakterierna har antingen kommit in via sprickan i tanden eller via rotspetsarna; det kan man tydligen inte avgöra vilket.

Hon tog sig tid att förklara och vi pratade igenom vilka alternativ som finns samt för- och nackdelar med respektive metod. Det slutade med att hon ska göra om rotfyllningen till mig och sedan ska min ordinarie tandläkare sätta en krona ovanpå. Jag kan räkna med ca 5 - 6 tandläkarbesök och en nota kring 10000 kronor. Då är chansen 80 % att resultatet ska bli helt bra. Idag har specialisten tagit bort den gamla fyllningen för att kontrollera att vald behandling faktiskt är genomförbar och det var den. Bakterierna som blottades luktade väldigt illa och jag fick ett recept på antibiotika med mig hem, täckförband på tanden samt ny tid om en vecka då arbetet med att göra om rotfyllningen ska börja. Jag känner att jag litar på specialisten, synd bara att inte hon gör kronan också. Men min ordinarie tandläkare kommer i vart fall aldrig mer att få rotfylla en av mina tänder.

De alternativ som jag av olika anledningar valde bort:

1. Dra ut tanden utan att göra något mer (men möjlighet att fästa en brygga senare).
2. Dra ut tanden och fästa en brygga i intilliggande tänder (vilket skadar två friska tänder och kräver en del underhåll längre fram).

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan du inte söka om felbehandlig så att du slipper betala hela summan? Saftig räkning annars.



Jag förstår att du har bestämt dig redan, men hade jag varit du så hade jag dragit bort skiten ändå. ;-)

2008-08-13 @ 14:59:32
URL: http://tinawinde.blogg.se/
Postat av: Tezzan

Drar jag ut tanden finns ingen återvändo ;)

På detta viset finns det fler alternativ kvar om jag inte är nöjd.

Felbehandling kan det nog inte bli tal om för enligt specialisten är det här med infektioner i rotfyllda tänder ett ganska vanligt problem...

2008-08-13 @ 15:21:23
URL: http://herbatezzan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0